Mihai discuta liber

The thoughts of me

(There is a dark side in every one of us – Există o parte întunecată în fiecare dintre noi – astea sunt cuvintele mele)

Ascultați tema lui Darth Vader pentru că eu doar la asta m-am putut gândi la sfârșitul filmului.

Cum să scrii ceva despre Rogue One, dar să nu dai spoilere? Da, știu, povestesc ce am pățit înainte de film. Am făcut rezervare pentru 6 bilete imediat cum au fost disponibile la Cinema Prof. Ioan Manole (acum au o problemă cu site-ul, le-a expirat certificatul pentru HTTPS). Nu am mai mers la Brăila pentru că e mult mai frumos să faci 15 minute PE JOS la film decât vreo 40 cu mașina. În momentul când am făcut eu rezervare, erau doar 2 locuri ocupate. Așa eram de nerăbdător să văd filmul. Deja știu unde voi fi la anul pe vremea asta 😉 Dar partea cea mai interesantă este că am fost foarte aproape să ajung cu o oră mai devreme la cinema (și nu am fost singurul, unul dintre prieteni a pățit la fel). Am fost doar 4 până la urmă, fetele nu au mai mers, iar cei de la cinema au fost foarte înțelegători și m-au lăsat să cumpăr doar 4 bilete.

Am citit pe un site că seria nouă, care a început cu episodul VII, nu se mai adresează vechilor fani și că de fapt dorește stabilirea unor noi hotare ale universului Star Wars. Este momentul perfect ca o serie nouă de fani să fie crescută, la fel cum unii dintre cei care au văzut episodul IV acum mulți, mulți ani au devenit fanii uneia dintre cele mai faimoase serii (și cel mai frumos univers SF, Star Wars). Trebuie să renunțați la tot ce ați citit sau credeți că știți despre Star Wars pentru ca filmele care se toarnă acum să aibă sens.

Cum a fost filmul? M-au întrebat colegi și prieteni dacă merită mergi. Pe scurt, a meritat din plin. Dacă celelalte filme (următorul va fi despre Han Solo) va fi făcut la fel ca ăsta, atunci vom avea niște filme foarte faine. Regizorul filmului e cel care a regizat Godzilla din 2014 (Gareth Edwards). Sincer, nu am știut asta înainte să merg la film, dar a fost mai bine. Poate aș fi avut îndoieli și poate nu m-aș fi distrat atât de mult. Vă recomand să vă uitați la film fără să vă gândiți că se petrece între episodul III și episodul IV. Merită văzut o dată așa și apoi de mai multe ori încercând să vezi micile legături cu episodul III și episodul IV. Darth Vader nu apare prea mult în film, însă eu cred că are un rol important. Nu cred că mi-a plăcut de el ca personaj așa cum mi-a plăcut în Rogue One.

Mi-a plăcut mult cum au fost introduse caracterele, faptul că acțiunea începe imediat. Poveste este despre Jyn Erso și despre cum ea, împreună cu alți câțiva rebeli, a furat planurile Death Star chiar de sub nasul celui mai nesuferit bad guy din toată seria, Orson Krennic. Avem bineînțeles un robot nou, K-2SO, care se ocupă și de livrarea glumelor pe parcursul filmului. Mi-ar fi plăcut să văd mai multă acțiune cu Saw Gerrera, jucat excelent de Forest Whitaker. Se trece ușor peste partea în care Jyn crește, peste prietenia ei cu Saw Gerrera. Mi-ar fi plăcut să văd mai multă acțiune cu Galen Erso, tatăl lui Jyn, jucat extraordinar de Mads Mikkelsen. Eram curios cum vor aborda personajele care apar în episodul IV. Partea de grafică cu Leia sau cu amiralul Tarkin este foarte bine realizată (personajele apar în filmul din 1977 și nu aveau cum să fie realizate cu oameni în carne și oase), R2-D2 și C-3PO apar și ei preț de câteva secunde în scenele de pe baza rebelilor. Se vede foarte bine că filmul este făcut pentru adulți, e mult mai sumbru și mai potrivit pentru adulți decât pentru copii.

Povestea din Rogue One se îmbină perfect cu ce se știe despre episodul III și episodul IV (la prima și singura vedere a filmului până acum). Mă aștept ca Disney să scoată multe filme de genul lui Rogue One, dar eu personal nu mai vreau episoade noi după episodul IX. Să le spună povești, numele nu contează atât de mult, dar ar trage mâța de coadă prea mult cu multe episoade. Nu poți întinde untul pe zeci de felii și să păstrezi gustul. Am fost foarte încântat să văd Rogue One până la ultimul minut, de-abia aștept ca episodul VIII să șteargă cu comentarii de genul “episodul VII a fost de fapt o reeditare a episodului IV”. Disney a reușit să spună cu Rogue One o poveste extrem de frumoasă, în condițiile în care știam de unde se pleacă și unde se ajunge. Hai cu episodul VIII!!!

Related Posts:

Eveniment , Film , Recomandari

CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader