Mihai discuta liber

The thoughts of me

(ăsta e pentru tine, tată)

Hei, tată/mamă. Ți-am făcut cont de Facebook pentru că mi-ai cerut. Ți-am făcut și poză, nu poți folosi poza aia din album, crede-mă că e bine așa. E mai bine să scrii numele tău complet, să te găsească lumea. Bine, accept cererea ta de prietenie, dar nu-mi da like la toate… Prea târziu. Nu mai comenta la toate… Prea târziu. Nu e nevoie să combați… Prea târziu. Nu sunt cel mai frumos și nici cel mai inteligent copil. Ai grijă să nu intri pe toate link-urile care-ți apar și să nu faci toate chestionarele alea care doar îți fură datele. Nici unul nu e real, chestionarele alea sunt la mișto. Poate că semeni cu Marlon Brando sau ai temperamentul lui Al Pacino, dar dacă alegi altă poză îți va spune altceva.

Cum, ai uitat parola? Cum să o știu eu pe de rost? Parcă ți-am scris-o pe o hârtie și ți-am lăsat-o acolo, lângă parola de la router și parola de net. Bine, hai că intru eu și încerc să rezolv problema. Bine că mi-am notat contul de email și-mi aduc aminte parola.

Ai grijă să nu dai share la citatele de pe net. Știu că pare imposibil, dar e ca și cum ai lipi texte pe ușa de la intrare. Toți le văd, dar nici unul nu le citește. Poate sună frumos, dar mai frumos sună cărțile. Nu e nevoie să postezi mereu pe unde te duci. Eu o fac, dar mai rar și numai acolo unde e ceva fain. Nici nu e nevoie să postezi poze de peste tot, viața nu se trăiește online. Nu știi ce înseamnă online? Se referă la Internet, la site-uri. Apropo, mă bucur că ți-am instalat tastatura aia în română, dar pune te rog semnele de punctuație ca să știu când mă întrebi ceva.

Nu face exces de fețe zâmbitoare, nu înlocuiesc un mesaj scurt. Devine puțin obositor să vezi o înșiruire de fețe din astea la o postare. Apropo, ai grijă să nu mai postezi totul ca fiind public. Vezi că e mai bine să alegi acolo doar prieteni, nu public. O să intru eu iar să mai modific pe acolo ca să repar. În curând vei avea mai mulți prieteni decât am eu, e bine să fii mai selectiv.

Data viitoare când ne vedem îmi spui ce nu știi să faci și-ți arăt, e mai ușor decât să încerc să-ți explic la distanță. Îmi pare bine că ai descoperit mesajele directe pe Facebook Messenger, eu nu aș fi văzut asta. Nu știam cum mi-ai trimis poza aia, dar nu-mi apărea în lista de mesaje. Bine, o să te adaug și la membrii de familie. Cred că e cea mai faină chestie la Facebook, îmi place să te am acolo lângă sor-mea 🙂

Poză luată de pe Unsplash, aparține NeONBRAND

Related Posts:

Amuzant , Intamplari , Oameni

4 Responses so far.

 1. Dana says:

  :))) Cred ca este cel mai frumos post despre Facebook. Super.

  • Mihai says:

   Mulțumesc Dana 🙂 Dă-l mai departe la un părinte, doi 🙂

 2. krossfire says:

  Eu am avut surpriza ca mama, dupa ce a studiat o vreme ecosistemul Facebook-ului, sa inceapa brusc sa scrie cu diacritice si sa conceapa lungi diatribe (sociale si politice). Practic, ea scrie mai ordonat pe Facebook decât o fac eu :))
  krossfire recently posted…1Ghz de SinceritateMy Profile

  • Mihai says:

   La tata evoluția a fost mai simplă. M-am chinuit ceva să-l fac să înțeleagă că nu e bine să posteze mereu peste tot unde se duce și mai ales că trebuie să limiteze vizibilitatea la prieteni. Am avut discuții și despre identitatea pe Facebook după ce a vrut să-l adauge Christiano Ronaldo care vorbea foarte bine românește.

   De postările alea care îi arată care sunt cei mai buni prieteni sau cât de frumos și bun este el. Nici nu sper prea mult aici.
   Mihai recently posted…Curs rapid de Facebook pentru părințiMy Profile


CommentLuv badge
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader


Mihai discuta liber