Mihai discuta liber

The thoughts of me

(There can be only one drama queen and that is me)

Am fost ieri la film. Pornisem cu ceva îndoieli pentru că am citit pe net diferite lucruri, ba despre actorul din film (Rami Malek – pe care îl consider un actor foarte bun), ba despre declarațiile actorilor din film.

În primul rând te lovește asemănarea actorilor din film cu persoanele din viața reală. Am fost convins că s-a aplicat un fel de CGI sau post-procesare astfel încât ei să semene cu May, Taylor sau Deacon. Apoi vine povestea lui Freddy, pentru că filmul se desfășoară în jurul lui Freddy, dar este despre Queen. În al doilea rând, filmul este făcut să fie vizionat la cinema. Sunetul este extrem de bine pus la punct, imaginea este demnă de IMAX. În al treilea rând, e un film pe care trebuie să-l vezi cu cineva, pentru că mai tot timpul filmului am simțit nevoia să împărtășesc întâmplările din film cu cei din sală. În al patrulea rând, fără să fi ascultat prea mult sau prea des Queen, am fredonat versurile tuturor melodiilor din film.

Am pierdut deja rândul la câte lucruri aș vrea să spun despre film. Filmul nu este recomandat doar fanilor, îl consider unul dintre cele mai bune filme despre viața sau munca cuiva. A fost genul de film care m-a ținut în alertă pe toată durata lui, deși știam câteva lucruri despre formație. Există oameni care au criticat filmul pentru că nu a introdus și concertul de pe Wembley. Eu consider că reeditarea concertului ar fi fost redundantă, faptul că se termină cu concertul este absolut fabulos. Am urmărit cele câteva minute reeditate de film și se potrivesc cadru cu cadru cu filmarea originală.

Am citit că Ramy Malek (intrepretul lui Freddie) a studiat acele cadre ore în șir pentru ca să-i iasă cât mai bine reeditarea. Nici nu putea să fie altfel decât perfect. E greu să întreci originalul care a ieșit perfect din prima. Consider că filmul e omagiu perfect adus celor de la Queen. Am folosit perfect de prea multe ori, dar în cazul filmului se potrivește ca o mănușă.

Poza e preluată de pe Wikipedia. Am început să scriu articolul imediat după film, apoi cam la un an am mai așternut niște rânduri, pentru ca acum să-l termin. E prea puțin acum și e prea târziu, dar am scris mai mult pentru mine.

Related Posts:

Film , Recomandari

CommentLuv badge
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader


Mihai discuta liber