Mihai discuta liber

The thoughts of me

(firmele si marcile ne-au transformat in sclavii lor)

objectivity-small

Nu mai exista oameni obiectivi. Nu se mai fac oameni obiectivi. De fapt, e o tragi-comedie ca oamenii nu mai sunt obiectivi ca alta data. Sunt din ce in ce mai putini oameni obiectivi, care stiu sa puna interesele personale deoparte si sa analizeze la rece asa-numita competitie. O sa lamuresc problema in randurile urmatoare.

Apple a anuntat ieri in cadrul WWDC 2014 (conferinta pentru developerii Apple) urmatoarele directii pe care Apple le va urma: urmatorul OSX, urmatoarea versiune de iOS si asa mai departe. Nu voi detalia acele noutati, pentru ca nu asta e scopul meu aici. Puteti intra pe link sau sa cititi articolele de pe net (unul foarte bun e ASTA). Ce ma deranjeaza pe mine este fanboism-ul. Cand Apple anunta ceva nou, fanboii Android si Windows Phone (da, si Windows Phone are fanboii lui) sar si arunca cu injurii la adresa Apple. Situatia e la fel si in cazul unor noutati Android sau Windows Phone. Nu mai sta nimeni sa compare la rece si apoi sa spuna parerea OBIECTIVA. Cand alegem un ecosistem (Android, iOS sau Windows Phone), devenim sclavii lui pentru ca nu concepem ca alegerea noastra sa nu fie cea mai buna. Nu concepem ca nu e totul perfect, drept consecinta il facem noi perfect. Nu stiu daca inrobirea e datorata marketing-ului agresiv sau indoctrinarii. Nu imi dau seama cand am incetat sa mai gandim si am devenit lenesi ca marea majoritate a americanilor. Era o vreme cand existau multe natiuni care dadeau lectii de obiectivitate prin alegerile si comportamentul lor. Daca s-ar petrece azi al doilea Razboi Mondial, sunt convins ca rezultatul ar fi altul.

Sunt satul de comentarii gratuite de genul “my OS is the best” fara sa argumenteze. Unii troleaza prin nickname-urile afisate pentru a incita la discutii interminabile si pentru ca ei obtin o satisfactie deosebita din asta, ei traiesc pentru asta. Altii au ochelari de cal si nu mai vad nimic in afara de OS-ul pe care il au la indemana. De cateva ori si eu am cazut in plasa comentariilor fara argumentari pentru ca respectivii nu meritau altceva. Sunt un fan Android (INCA) si nu cred ca voi trece la iOS in curand, singurele care par cat de cat atractive sunt iPad-urile, dar pretul lor ma face sa renunt usor. Exista si o falsa presupunere ca fanii Android sunt mai saraci si ca de-asta se leaga de pretul unui produs Apple. Eu am vrut mereu sa obtin cea mai buna performanta pentru banii cheltuiti. Poate ca tableta mea nu e la fel de fluenta ca un iPad, dar m-am incapatanat sa stau cu ROM-ul si cu kernel-ul cu care a venit (totul e stock, dar voi rectifica problema cat de curand, cand voi avea timp).

Nu mai exista pareri obiective. O data intrat intr-un sistem (Apple, Android, Microsoft), este extrem de greu sa faci trecerea la celalalt si unele aplicatii nu au versiune pentru toate platformele. Companiile sprijina subtil fanboismul pentru ca lor de convine sa aiba un client care va cumpara mereu noul produs, chiar si daca acel produs nou nu merita.

Poza e preluata de AICI.

Related Posts:

Eveniment , Oameni , Telefon

CommentLuv badge
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader


Mihai discuta liber