Mihai discuta liber

The thoughts of me

(da, ma joc pe telefon, de-asta l-am cumparat, printre altele)

Screenshot din joc

Android Market a devenit Google Play Store sau Play Store, cum a fost redenumit ieri. Ca sa atraga atentia milioanelor de utilizatori Android, au facut si o mica promotie cu aplicatii la reducere (la 50 de centi american, aproximativ 1,61 lei – link-ul ar putea fi diferit in alte zile, adauga aplicatii noi si scot unele din ele). Am cumparat World of Goo, Camera ZOOM FX, SHADOWGUN si Modern Combat 3: Fallen Nation. Pana acum, am incercat cate un joc pe Android, insa nu am jucat niciodata un shooter (Shadowgun si Modern Combat 3 sunt shootere). Am jucat aproape 1 ora Modern Combat 3 in urma unui review facut de un utilizator care l-a incercat tot pe un Evo 3D ca al meu. Jocul trebuie sa descarce vreo 750 de M prin WiFi, a luat fisierele mult mai repede ca Shadowgun, poate a contat ca am descarcat Modern Combat 3 acasa, pe netul de la RDS. Desi pe card mai erau cam 1.3 G liberi, jocul imi tot spunea ca nu am loc destul (cerea 250 de M, acum nu mai stiu daca cerea inca 250 de M sau spunea ca are nevoie sa descarce 250 de M). Am mai sters de pe card niste video-uri (vreo 2 G) si am putut descarca fisierele necesare.

Grafica jocului este buna, nu este unul din jocurile care sa te dea pe spate cu grafica, insa e multumitoare. E mult mai “ghidat” ca Shadowgun, pentru ca nu poti merge decat intr-o directie si nu ai libertatea de a explora. Am dat si de un mic bug cand AI-ul care era cu mine s-a poticnit intr-un obiect transparent/inexistent dintr-o piscina si alerga in gol. Are ajutoare de aiming, in momentul cand faci zoom cu arma, pune tinta automat pe inamici, dar numai daca sunt cat de cat in campul tau vizual, daca trag din spate sau din lateral in tine, nu mai pune tinta pe el. Senzatia pe care am avut-o e ca seamana mult cu Call Of Duty, pune la fel de mult accentul pe “America e atacata pe propriul teren” si “tu esti ultima ei sansa”. Inamicul este reprezentat de K.P.R. (Korea de Nord, Pakistan si Rusia), aici mi-a dat impresia ca seamana mult cu Homefront, aproape ca am regretat ca l-am cumparat). Nu mi-a placut absolut deloc ideea lui Homefront, n-am jucat nici un minut, nici demo, nici altfel.

Exista 3 moduri de control (da, controlul pe touchscreen este o mare provocare pentru orice dezvoltator de jocuri, mai ales de shootere). Unul este atunci denumit de ei “Screen Tap”: jumatatea din stanga se transforma in controlul miscarii oriunde pui degetul, iar jumatatea din dreapta este foloseste la tintit si prin butoanele dedicate tras, zoom, aruncat grenade, schimbat arme si reincarcare. Alta modalitate inseamna controlul clasic: sa ai d-pad-ul in coltul din stanga jos si in dreapta jos ai butonul pentru tintit si restul, iar a treia modalitate este cu 2 stick-uri virtuale. Mi-a lasat o impresie chiar placuta, ca se poate juca un shooter si numai cu controale pe touchscreen :). La pretul pe care il are azi merita sa fie cumparat si incercat. Mai are si multiplayer, insa voi actualiza postul cand voi incerca si multiplayer-ul.

Imaginea este luata de pe review-ul la versiune de iPhone a jocului facut pe Slidetoplay.com (n-am gasit alta, jocul arata la fel ca pe Android).

Related Posts:

Android , Jocuri , Telefon

CommentLuv badge
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader