Mihai discuta liber

The thoughts of me

(I’m back, sort of)

Zilele astea am pus mana pe un nou telefon. Batranul meu N95 m-a lasat, mai intai am reusit eu sa ii deteriorez ecranul de plastic din carcasa, apoi ecranul s-a innegrit intr-o zi dupa ce am terminat de vorbit si am inchis slide-ul. Din momentul cand am avut oarecare probleme cu ecranul am inceput sa ma gandesc serios la un telefon nou si sa caut informatii. Dupa ceva timp a fost evident ca aveam de ales intre un telefon cu Android sau unul cu Windows Mobile, pentru ca ultimele telefoane scoase pe piata de Nokia nu ma atrag. Cel care mi-a placut instantaneu a fost N900 de la Nokia, dar din pacate Nokia reuseste sa strice un echipament bun abandonand platforma software care se afla in spatele echipamentului. Astfel, din pacat, Nokia nu a reprezentat o optiune. Am evitat si telefoanele de la Apple pentru ca nu imi plac din punct de vedere al design-ului si nici nu ma atrage modul cum Apple isi trateaza clientii referitor la platforma software. M-a ajutat mult faptul ca am vazut telefonul la un prieten si am vazut ce poate. Apoi am aflat capoate rula Android prin intermediul unul launcher. Am avutun noroc mare ca am gasit un telefon la Bucuresti pe un forum si ca m-a ajutat un prieten sa il cumpar (multumesc man 🙂 ).

Telefonul a venit cu un sistem de operare custom Artemis 26.1 (pe forumul XDA Developers se gasesc multe variante). Mi s-a recomandat sa incerc un ROM Energy, care are aplicatii preinstalate si multe modificari sub capota Windows Mobile 6. Acest ROM Energy mi-a blocat telefonul de vreo 2 ori, setarile erau imprastiate peste tot (asta a fost impresia pe care mi-a lasat-o). Conteaza mult faptul imi place sa imi instalez propriile aplicatii, nu sa mi se bage pe gat tot felul de soft-uri. Am revenit la Artemis 27.0, a carui idee este sa fie cat mai aproape de un ROM stoc, dar sa se miste mai bine ca unul stoc. Am instalat Total Commander pentru WinMobile (am vrut de foarte mult timp sa il testez, l-am si cumparat pentru PC :x), TCPMP Player (acum se numeste Core Media Player) de pe forumul XDA, nu de pe site-ul oficial. Exista si PimBackup, pentru a face un backup la SMS-uri, lista de apeluri, contacte si cam tot ce se poate salva :). Exista o multitudine de aplicatii pentru absolut orice ai vrea sa faci pe telefon (suita Office, Adobe Reader, GPS, Wireless, samd). Asa sunt pe jumatate fericit.

Pe forumul XDA Developers dedicat Android am citit ca HD2 poate rula Android, este o forma modificata care ruleaza in mod normal pe HTC Desire. Daca nu se lanseaza inainte din Windows Mobile un programel clrcad.exe inainte de a se lansa loader-ul de Android haret.exe, Android nu va avea sunet (lista cu lucrurile care nu merg se poate citi AICI). Prima impresie in Android: are 3 ecrane de homescreen, intre care se poate naviga deruland stanga-dreapta. Am reusit sa import contactele folosind functia din managerul de contacte Android. El s-a conectat la contul meu de Gmail si acum am contactele si acolo. Nu pot sa spun ca ma bucura faptul ca Google are acum si numerele mele de telefon, dar deocamdata pot trece peste asta. Android-ul rulat de mine este Froyo 2.1 luat de de AICI. Am reusit sa ma uit si la filme cu tot cu titrari. Android Market a functionat la fel ca pe oricare alt telefon HTC, am primit exact aceleasi mesaje de eroare ca toti ceilalti 🙂 Singura problema pe care am obervat-o este ca Android-ul pare sa se intepe timp de cateva secunde la instalarea aplicatiilor care ocupa mai mult spatiu. Cel mai mult ma enerveaza faptul ca are mult prea multe aplicatii care ruleaza in fundal si care mananca din baterie. Chiar si cu un Task Manager care rula in fundal si inchidea aplicatiile cand telefonul intra in asteptare, vedeam mereu aplicatii care se deschideau singure. Multe din ele foloseau conexiunea la Internet, cum ma conectam la router-ul wireless, apareau imediat si ele. Am sunat si am si primit telefoane, singura data cand am avut probleme a fost din cauza Task Manager-ului care a inchis o aplicatie cand ecranul a intrat in asteptare in timpul unui apel. Se pare ca functioneaza si 3G-ul.

Poate vor reusi sa rezolve problemele existente, pentru ca incepusem sa ma obisnuiesc destul de mult cu Android-ul.

Related Posts:

Hardware , Intamplari , IT , Noutati , Telefon

No Responses so far.


CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader