Mihai discuta liber

The thoughts of me

(cronica de serial)

The-Pillars-of-the-Earth-small

Mi-am adus aminte ca aveam serialul in vizor si simt lipsa la Game of Thrones sau Vikings. Ca orice serial de gen, e bazat pe o carte. E diferit de celelalte doua serii pentru ca intamplarile par a fi reale (nu stiu atat de multa istorie, dar stiu ca Anglia a avut o perioada in care s-a purtat un razboi intre cei care aveau pretentii la tron).

O sa incep cu ce mi-a placut, fara sa dezvalui naratiunea. Actorii se potrivesc foarte bine cu rolul lor. Peisajele sunt bine realizate, imi place in mod deosebit modul cum incepe fiecare episod (exista o harta mare a Angliei, pe care se merge in locul unde se petrece actiunea). Are multe personaje, trebuie sa fii atent la actiune, pentru ca se fac multe legaturi.

Efectele speciale puteau fi ceva mai bune, uneori am impresia ca se da totul pe tava, nu se mentine misterul atat de mult cat ar fi fost posibil. Uitandu-ma la episoade mi-am dat seama cat de prosti erau oamenii pe atunci, lasandu-se condusi de niste oameni incapabili. Dar stai, inca nu ne-am invatat si sunt prea putini lideri adevarati si in zilele noastre.

De ce sa te uiti la serial? Ca sa te faca sa citesti cartea si sa vezi actorii din rolurile principale care fac niste roluri memorabile. De fapt, sa citesti cartile, pentru ca sunt mai multe, exista si “World without end“. Serialul lasa impresia ca lipseste ceva. E bun, merita urmarit, dar pacatul lui e ca vine dupa doua seriale mult mai bune (care au beneficiat si de sustinere mai buna). Poate m-am obisnuit cu violenta si actiunea din celelalte doua sau poate nu am fost socat atat de mult ca in celelalte doua. Toate serialele facute de Starz au in mare acelasi format (seria Spartacus e tot in curtea Starz) care le trage putin in jos.

Imaginea e preluata de AICI.

Related Posts:

Noutati , Recomandari , Seriale

CommentLuv badge
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader


Mihai discuta liber