Mihai discuta liber

The thoughts of me

(sper sa fie ultimul gadget cumparat, sa nu mi se strice PC-ul sau telefonul)

Tableta cu docking

Acum ceva timp (pe la inceputul lui martie) mi-am cumparat o tableta TF300TG. De atunci, am tot urmarit site-urile de profil ca sa-mi cumpar si docking-ul (care se potriveste si la varianta fara 3G – TF300T). La sfarsitul lunii mai am reusit sa pun mana si pe un docking, de data asta de la eMag (315 lei, acum e iar la pretul intreg – 449). Folosesc docking-ul de vreo 10 zile, dar mi-am format deja impresia finala. Are un slot de card (mai pot insera inca un card SD), un port USB 2.0 (ca la un laptop sau desktop) si un port de incarcare. Are si o baterie de 2260 mAh.

In primul rand, voi vorbi despre calitatea finisajelor. Am citit pe forumul XDA ca unii utilizatori au fost nemultumiti de calitatea materialelor din care e facut docking-ul. Apoi numarul mare de produse returnate (docking-uri) m-a pus putin pe ganduri. Nu stiu care e situatia la TF700T (tableta de top Asus cu Android in momentul asta), dar nu cred ca este prea departe de docking-ul pentru tableta mea. Pana la urma plangerile nu sunt in totalitate nefondate. Calitatea finisajelor lasa putin de dorit, in zona portului USB se desprinde foarte usor marginea docking-ului, dand impresia ca se va rupe. Acel port USB are si un dop care astupa portul, ceea ce e foarte bine, protejeaza portul, sa nu intre praf sau mizerie in port. Dopul iesea si foarte greu (poate pentru ca docking-ul era nou). Per total, calitatea finisajelor e de nota 8 din 10. Am garantie la docking si nu imi fac mari probleme.

Imbinarea docking/tableta se face foarte usor si fara probleme. Arata foarte bine asa, unii colegi nu au mai recunoscut tableta, credeau ca e un netbook sau un laptop mai mic. Docking-ul este greu, acum tableta impreuna cu docking-ul cantaresc 1,18 kg (546 grame docking + 635 grame tableta). Tastatura este fantastic de usor de folosit, chiar daca tastele sunt relativ mici. Are un touchpad pe care Asus a implementat niste gesturi care se gasesc si pe alte laptop-uri Asus (se poate face drag tinand 2 degete pe touchpad si tragand intr-o directie sau alta). Are tastele standard QWERTY, care se gasesc la orice laptop, dar pe randul de sus are si taste pentru dezactivarea WiFi-ului, a bluetooth-ului, a touchpad-ului, pentru luminozitate, pentru lansarea browser-ului, una pentru a intra direct in setari, taste de volum, de control al playback-ului si 2 taste specifice Android: de blocare a ecranului si pentru “inapoi”. Nu are tasta pentru deblocare a ecranului, trebuie sa folosesc tot butonul de pe tableta. Portul USB este in schimb extrem de folositor. La indrumarea unui coleg (si dupa ce am testat in prealabil mouse-ul lui fara fir), am cumparat si un mouse fara fir Logitech M185 (are un receptor mic). S-a potrivit de minune si functioneaza impecabil, Android-ul l-a recunoscut imediat. Touchpad-ul docking-ului functioneaza bine, dar un mouse este de neinlocuit, eu nu ma impac cu touchpad-ul de la nici un laptop.

Imagine apropiata docking

Cea mai interesanta parte vine de la bateria din docking. La prima utilizare, tableta a stat deschisa 3 zile, insa nu am folosit-o prea mult. Dupa 3 zile s-a descarcat complet bateria din docking si am primit avertizare din partea tabletei ca trebuie sa o incarc. Bateria din docking nu apare ca o baterie externa sau ca orice fel de baterie. In bara de stare apare separat procentul de incarcare, alaturi de bateria tabletei. Am crezut ca va consuma intai bateria din docking, apoi bateria tabletei. Ea functioneaza altfel: bateria tabletei se consuma normal, dar din cand in cand bateria din docking reincarca bateria tabletei. Am observat de multe ori ca bateria tabletei se incarca, chiar daca nu era conectata la o priza. Docking-ul functioneaza la fel de bine si cand bateria lui este consumata total. La o utilizare normala spre intensiva, tableta rezista 2 zile (WiFi mereu deschis, apoi 3G cand nu am WiFi).

Trecand peste micile probleme legate de calitatea materialelor, sunt foarte multumit de docking. Utilizarea este exact asa cum ma asteptam, este o adevarata placere sa scrii folosind docking-ul. Daca pretul initial (550 in martie) ar fi fost mai mic, ar fi fost cu adevarat un accesoriu necesar. Am asteptat ca pretul sa ajunga pana in maxim 300 de lei, insa am considerat ca inca 15 lei nu reprezinta o mare paguba. La un asemenea pret devine un “must-have”.

Related Posts:

Android , Hardware , Noutati

CommentLuv badge
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader


Mihai discuta liber