Mihai discuta liber

The thoughts of me

(da, sunt dependent de Internet mobil si tehnologie)

Sigla RDS

De cand am tableta (au trecut deja peste 2 luni), am pus mana si pe un stick cu Internet mobil de la RDS, pentru ca nu concep utilizarea unei tablete cu ecran mare fara Internet; atunci devine un gadget scump si inutilizabil. In opinia mea, adevarata utilitate se vede cand poti intra pe un site sau sa citesti o stire atunci cand se intampla. Exista multe astfel de aplicatii (eu folosesc NewsRepublic la recomandarea unui coleg de munca). Aici intervine Internet-ul mobil de la RDS (abonamentul de baza si cel mai ieftin).

Primul test a fost la un drum spre Bucuresti. Spre surprinderea mea, a picat doar de 2 ori si si-a revenit in maxim 5 minute de fiecare data. Adevaratul test l-am facut in ultima luna, pentru ca am luat tableta cu mine peste tot si au intervenit dezamagirile (am folosit tableta exclusiv in oras, nu se poate spune ca nu as fi avut semnal). De multe ori, dupa ce WiFi-ul este dezactivat, conexiunea mobila nu e mereu functionala. S-a intamplat sa o blochez pentru 5 minute si apoi sa pice conexiunea. O data a picat in timp ce eram cu o aplicatie deschisa. De fiecare data cand am repornit tableta, Internet-ul mobil si-a revenit, in acelasi loc (nu se poate spune ca nu ar fi avut semnal bun acolo). Pierderea conexiunii mobile s-a intamplat chiar si de 3 ori in jumatate de ora, in locuri diferite si in momente diferite. Folosesc ROM-ul oficial Asus, nu se pune problema unei probleme cauzate de soft. Nici cu un soft reboot (un restart doar al interfetei Android) nu s-a rezolvat problema, astfel ca exclud probleme cauzate de soft. Inteleg faptul ca reteaua inca mai este pusa la punct si ca Internet-ul mobil mai pica, insa nu inteleg de ce nu s-ar mai lega inapoi. Am patit de cateva ori si pe telefonul mobil, unde folosesc o cartela Orange, insa in 5 ani nu mi-a picat Internet-ul mobil de la Orange de cate ori a cazut cel de la RDS in 2 luni. Pana la urma este o conexiune ieftina si mult mai avantajoasa ca la Vodafone, Orange sau Cosmote si ar fi bine ca sa nu mai pice asa de des. Am observat ca pe masura ce RDS a inceput sa castige din ce in ce mai multi clienti, au inceput la fel de mult sa se lase pe-o ureche cu anumite servicii. Nu cred ca voi renunta la Internet-ul mobil RDS, pentru ca este cel mai ieftin (inca) si, atunci cand functioneaza, o face foarte bine.

Edit: Am lasat tableta numai pe 3G pentru mai mult de o zi si nu a mai picat Internet-ul mobil. Poate la multe activari are WiFi-ului nu se mai reconecteaza la Internet-ul mobil. Oricum, asa ceva nu patesc pe telefon. E posibil ca problema sa fie partial cauzata de modificarile celor de la Asus (aduse Android-ului de pe tableta).

Sigla este preluata de pe LinkMania.

Related Posts:

Android , IT , Telefon

2 Responses so far.

  1. Marius Cucu says:

    Ma gandesc si eu serios sa trec pe RDS, tot pentru internet, dar si cu voce pentru ca este mult mai avantajos, cel putin pe hartie.
    S-a mai imbunatatit ceva? Eu tranzitez Ploiesti, zi de zi, tu in ce oras ai RDS?

  2. Mihai says:

    Au oferte foarte faine si la telefoane/tablete. Nu folosesc partea de voce, dar netul functioneaza bine. Am testat netul in Galati, dar si in drum spre Bucuresti. Este bun pentru ca nu costa mult si limita la care reduc viteza este destul de mare pentru un net mobil. In orasele mari stau bine, in afara lor e acceptabil.


CommentLuv badge
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader


Mihai discuta liber