Mihai discuta liber

The thoughts of me

(stiu ca nu e original, e un fel de descarcare)

Mama

A fost o perioada cand vorbeam destul de des cu ea, a stiut mereu cum sa ma sustina (sa ne sustina). Eram copil atunci, ea avea experienta unei copilarii nu foarte fericite si a dorit mereu ca noua (mie si surorii mele) sa ne fie mai bine decat i-a fost ei. Apoi a venit adolescenta, cu inevitabilele certuri si discutii pe care orice adolescent le are cu parintii. Ma simteam sufocat si de-abia asteptam sa plec de acasa, de parca asta ar fi insemnat cine stie ce. Cand ma gandesc acum la perioada respectiva, zambesc si spun ca era inevitabil. Nevoia de independenta se manifesta la fiecare adolescent, mamei i-a luat ceva mai mult timp sa inteleaga asta. Cand a inteles, a fost totul mai bine. Incerc sa spun ca tot cu ea vorbeam atunci cand simteam nevoia, cand dadeam de probleme. Discutiile astea imaginare reprezinta si un fel de terapie.

Mama, as vrea sa stii ca imi merge bine la munca. E cel mai bun loc de munca pe care l-am avut, am invatat foarte multe lucruri si inca mai invat. De la inceptuul anului am devenit si angajat, totul merge bine, chiar daca nu e mereu “lapte si miere”, insa asa invat cel mai bine. Proiectul este interesant, suntem un fel de varf de lance si sper ca totul sa iasa bine.

Mama, am intalnit o fata. Nici nu o sa iti vina sa crezi cat de mici au fost sansele sa ne intalnim si cat de des am vorbit si vorbesc cu ea. Are acel “je-ne-sais-quoi” si ma face sa ma gandesc la ea ca la cea cu care as vrea sa stau din ce in ce mai mult. Sper ca si ea sa vada asta. Aparent, nu mai sunt asa de increzator in fortele proprii si mai gresesc. Daca mi-ar putea auzi gandurile, poate m-ar intelege mai bine.

Ralucai ii este mai bine, desi a fost bolnavioara. Nu trece zi sa nu ma gandesc la ea, poate ar trebui sa ii scriu mai des. De Marius nu stiu mare lucru, doar ca si-a lasat mustata. Am vorbit cu Raluca mai mult. Stiu ca trage si el din greu sa le fie bine amandorura, sper din tot sufletul sa le fie mai bine in fiecare zi.

Am fost la tanti Mariana de cateva ori. I-am dus martisor si anul asta,  am trecut pe la fina si pe la nasa lui Ralu. Anul asta i-am lasat martisor si Dariei. L-am vazut pe Bogdan la un sfarsit de saptamana cand a venit cu Roxana. De-abia astept sa merg la nunta lor.

Tataia Nicu se tine bine pe picioare. Vrea sa ne vada pe mine si Raluca la casa noastra. Inca nu intelege sau nu e de acord cu plecarea Ralucai, dar asa este el. Ne-ar vrea pe toti aproape de el. Ne ajuta in continuare la fel de mult.

Trebuie sa mai scriu ca imi este dor de tine? Nu, pentru ca stiu ca tu simti la fel.

PS: poza e imprumutata de AICI.

Related Posts:

Oameni

5 Responses so far.

 1. Zorro says:

  Ralucai ii este bine, si ii este tare dor de tine in fiecare zi. Marius si-a dat mustata jos, la insistentele sotiei 😀 Cred ca mama ar fi tare mandra de tine, vazand ce ai realizat in ultimul timp, de cand ea nu mai este.

 2. Mihai says:

  Mai sunt atatea de facut si parca nu am realizat nimic. Eu nu sunt multumit de ceea ce am facut pana acum pentru ca as fi putut face mai multe. Uneori sunt foarte pornit in a face ceva, alteori intru intr-o letargie din asta nasoala.

 3. Zorro says:

  Intotdeauna este loc de mai mult, e bine sa iti doresti sa progresezi mereu, asta e si ideea vietii in general. Dar trebuie sa apreciezi si ce ai realizat, pentru ca altfel iti vei pierde increderea in tine si in fortele proprii. Ai gasit job-ul pe care il cautai, pe care mama si-l dorea pentru tine de mult timp, stii sa te organizezi singur, ai avut curajul sa iesi dintr-o relatie vicioasa, si sa treci singur peste asta, ai invatat sa traiesti fara ea (mama), ceea ce pentru noi nu a fost un lucru usor, pentru ca femeia asta era ca aerul pentru noi. Cu siguranta ar fi mandra de tine, de noi, sunt convinsa, si tu ar trebui sa fii.

 4. Mihai says:

  Relatia pe care am avut-o atunci nu a fost vicioasa, incearca sa intelegi punctul meu de vedere, a fost o relatie in care am daruit cat de mult am putut. Hai sa nu mai re-deschidem discutia, pentru ca nu are rost. Stii bine cum s-a terminat…

 5. Zorro says:

  Imi pare rau ca doar asta ti-a atras atentia din tot ce am scris.


CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader