Mihai discuta liber

The thoughts of me

(nevoia il invata pe om)

Azi am fost pus in fata unei mici probleme. Aveam un traseu care se putea exporta in format KML (pentru Google Earth) si care teoretic s-ar fi putut adauga si pe Google Maps. Am gasit tutoriale bazate pe vechile Google Maps, insa nu se mai aplica acum. Am incercat ceva si am ajuns sa pot vedea traseul in format KML pe Google Maps.

Primul pas este sa aveti traseul exportat in format KML (daca nu se poate importa, atunci formatul nu e bun). Un exemplu de fisier KML este AICI. Apasati pe butonul din partea dreapta “GPS export” si apoi alegeti evident “Google Earth file: .kml”.

Cel mai rapid se face din interfata web a Google Maps. Trebuie sa fiti logat cu contul de Google. Dati click pe “Locatiile mele” (“My places” in engleza), apoi pe “Harti” (“Maps” in engleza).

Pas 1 - adaugare KMLPas 1 - adaugare KML

Dati click pe “Creati harta“ (“Create map” in engleza). Puneti-i ce titlu si ce descriere vreti, apoi dati click pe “Importati” (“Import” in engleza).

Pas 2 - adaugare KML Pas 2 - adaugare KML

Fisierul KML se alege dand click pe “Choose file“, selectand fisierul, alegand “Open” (sau “Deschide“, depinde de limba interfetei browser-ului sau a sistemului de operare), apoi “Incarcare” (“Upload your File” in engleza).

Pas 3 - adaugare KML Pas 2 - adaugare KML

Dupa ce s-a incarcat fisierul KML, traseul ar trebui sa apara deja pe harta. Recomandarea mea este ca la “Setari de confidentialitate si distribuire” (“Privacy and sharing settings” in engleza) sa alegeti “Nelistata” (“Unlisted” in engleza). Apasati pe “Salvat” (“Saved” in engleza) o data si apoi pe “Terminat” (“Done” in engleza) pentru a finaliza adaugarea fisierului KML.

Pas 4 - adaugare KML Pas 4 - adaugare KML

Pentru a vedea harta, din orice aplicatie Google Maps trebuie sa intrati pe “Nivele” (“Layers” in engleza), apoi pe “Hartile mele” (“My Maps” in engleza) pentru ca vedea traseul salvat.

Related Posts:

IT , Tutoriale

CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader