Mihai discuta liber

The thoughts of me

Nu cumpar un player MP3, ci melodii. Da, am conturi pe vreo 17 site-uri de torente, dar nu este legal. Cred ca tendinta asta a plecat de la oferta de sfarsit de an pe care am descoperit-o la Steam (de atunci am mai achizionat si Cutia Portocalie – Orange Box pentru cunoscatori). Am dat de curand de un album al celor de la KMFDM (poate va mai aduceti aminte de melodiile din coloana sonora a Mortal Kombat) si cineva vorbea de noul lor album SKOLD vs. KMFDM. La o cautare mai atenta am aflat de magazinul lor online, de unde poti cumpara CD-uri, insigne, casete video (?!?!?!), DVD-uri, postere… Dar si muzica in format MP3. M-am gandit ca la 12$, albumul nu e scump, am pus mana pe card si am platit. Am dat si de niste probleme cu link-urile de download, pentru ca nu imi creasem cont si nu am apucat sa descarc decat 4 piese. Dupa vreo cateva zile (au fost asaltati cu noul album), a raspuns cineva la mail-ul meu si am putut lua restul de piese.

Zilele trecute am cautat pe net o modalitate ieftina de a cumpara MP3-uri. De ce sa cumperi, cand le poti descarca gratuit? Pai e la fel si pentru jocuri: torentele ar trebui sa-ti dea voie sa incerci gratuit inainte de a cumpara, cel putin asta spun toate grupurile care scot acele torente (ei au cumparat jocul/albumul si noi ar trebui sa facem la fel). Astfel sustinem si pe cei care au scos produsul respectiv. Oricum, un album e mult mai ieftin ca un joc si merita sa sustii trupa favorita astfel. In cautarile mele am dat peste LegalSounds.com, un site condus de o companie din Rusia. Aici am ridicat putin din sprancene si a intervenit indoiala. Pirateria e mare si in Rusia si nu vreau sa-mi dau datele de pe card chiar oricui. Am cautat si alternative (iTunes are preturi prea mari si intervine si problema formatului, MP3-urile nu au DRM, adica sunt lipsite de orice protectie, asa cum trebuie sa fie). Spre surprinderea mea, exista multe site-uri de genul asta, multe sunt din Rusia. Am gasit si un review la cateva site-uri AICI si un review la LegalSounds.com AICI.

Lasand la o parte vorbaria multa, pretul este cel care vorbeste. Pe LegalSounds.com o piesa costa 0,09$ (9 centi americani) indiferent de cat de noua este piesa. Astfel un MP3 este foarte ieftin. Subliniez: EXTREM DE IEFTIN! Si LEGAL! Singura problema este ca trebuie sa alimentez contul meu de pe LegalSounds.com cu o suma predefinita (25$, 50% si asa mai departe), ceea ce nu imi convine. Nu cred ca voi cheltui chiar atat de mult pe muzica. Oricum, daca aleg sa alimentez contul cu mai multi dolari, beneficiez de un anumit numar de piese in mod gratuit. Mi-a mai atras atentia si Iomoio.com, pentru ca la ei piesa costa 0,1$ (cu un cent american mai mult ca LegalSounds.com). Cred ca data viitoare voi cumpara un album care-mi place. Un mare punct in plus pentru mine (ca-s european): nu accepta carduri din SUA, Canada si inca o tara. Ia de-aici, Valve!

Related Posts:

IT , Muzica , Recomandari , Tutoriale

No Responses so far.


CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader