Mihai discuta liber

The thoughts of me

(ce au in comun un caine inecat, un puscas american si Goliat)

Oamenii nu sunt asa cum ni-i imaginam. Oamenii se mai schimba in timp. De multe ori avem in minte o imagine care nu e mereu conforma cu realitatea. Este doar imaginea pe care creierul nostru ne lasa sa o memoram. Asa cum mie nu mi se pare ca vorbesc cu accent de moldovean pentru ca sunt obisnuit asta, tot la fel noi nu putem avea o imagine obiectiva. Nu e un lucru rau, pentru ca e ceea ce ne deosebeste pana la urma si ne face unici. De multe ori ignoram sau nu vedem anumite semnale pe care le primim de la cei din jurul nostru pentru ca nu se potrivesc cu ceea ce vrem noi. Atunci cand suntem pusi in fata acestor lucruri, ne este greu sa ne obisnuim cu ele.

Azi am vazut “The Valley of Elah“, un film vechi, dar bun. E o drama despre un tata care isi pierde baiatul revenit din Irak (incerc pe cat posibil sa nu dau multe detalii despre film). Asta este unul din acele filme care trec in umbra pentru ca nu sunt blockbuster-e, nu au supereroi, nu sunt partea a sasea saua saptea a unei serii, nu au nici adolescenti dar nici fiinte supranaturale in ele. Joaca doar Tommy Lee Jones, Charlize Theron (nu e blonda, ca sa vezi), Jason Patric, Susan Sarandon si James Franco. Mi-a placut filmul pentru ca nu are intrigi ultra-socant, actorii au fost alesi foarte bine pentru rolurile lor si filmul prezinta doar ceva care s-ar putea intampla. Desi tema lui principala nu este sexismul, reuseste surprinda si asta. Desi este o drama, filmul mi-a mers drept la inima si e perfect pentru o zi de duminica.

PS: Atunci cand Charlize Theron joaca intr-un film si nu e blonda (aici intra pana si Aeon Flux), filmul e de obicei unul serios si chiar bun. Uneori reuseste sa faca filme bune si cand e blonda (vezi “Monster“).

Related Posts:

Film , Intamplari

2 Responses so far.

  1. Cristian says:

    Sa inteleg ca ai ceva impotriva lui Charlize?:))

    Am tot avut si eu pe comp filmul si l-am sters intr-un final dupa ce am tot amanat vizionarea lui vreo 2-3 luni. Uitasem probabil ca e cu Susan Sarandon si tocmai de aia o sa revina in lista filmelor must see.
    thx

  2. Mihai says:

    Nu am nimic impotriva ei, sunt doar sarcastic. Imi place de ea, de cum joaca ea. La mine sta in lista de ani buni (cam de 2 ani jumatate), din motive mai mult sau mai putin cunoscute.


CommentLuv badge
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader