Mihai discuta liber

The thoughts of me

Azi am citit pe 9AM un articolas preluat de pe Gandul, care a fost preluat de pe Gizmodo. O data in viata aud ca Microsnot vrea sa faca ceva bun in toata istoria asta destul de scurta a IT-ului. Vrea sa faca un sistem de operare pe care sa-l scrie de la zero, cu un nou kernel (nucleu), pentru ca si-au dat seama (Microsnot) ca nu mai pot continua asa cu Windows-ul, patch peste patch, lasa ca userul descarca el automat toate update-urile (ca doar asa am configurat noi WinDOS-ul, daca nu vrea sa descarce update-urile in mod automat il vom deranja noi cu un mesaj care apare din cand in cand), noi vedem care sunt bune sau nu si pe urma cerem si bani pentru un service pack nou. Proiectul asta este atat de secret incat nu se stie daca Midori va reprezenta Windows 8 (o sa apara si Windows 7, pentru cei care nu stiau), dar cum spun si cei de la Gizmodo “va apare atat de tarziu in timp incat ar putea fi considerat Windows 8” (traducerea mea). Un singur lucru as dori: sa se renunte la numele de Windows, desi nu cred ca vor face asta din mai multe motive. Vom trai si vom vedea.

Related Posts:

Eveniment , IT

5 Responses so far.

 1. Cristian says:

  Ce treaba are numele? De ce sa-l schimbe?

 2. Mihai says:

  WinDOS will allways be WinDOS. New OS, new name to set it apart from the old one (if it is different).

 3. Cristian says:

  Pai, e WindoWs, nu dos. Bill Gates a inventat DOSul? Stiu ca e MS DOS, dar m gandesc ca MS nu o fi de ma Microsoft numai.
  Windows m-am gandit ca vine de la ideea de fereastra spre viitor.
  Oricum, mai mult ca sigur nu va fi alt nume asa cum nici apple nu schimba numele la MacIntosh.

 4. Mihai says:

  Una e sa schimbi numele companiei si alta e sa schimbi numele unui produs. Sa stii ca Apple are un nume de cod pentru fiecare versiune a sistemului sau de operare… Iar eu ii spun WinDOS pentru ca asta merita, ar fi putut fi mult mai bun. De aici si ironia.

 5. Mihai Stefan says:

  MS DOS (Microsoft Disk Operating System) a aparut la inceputul anilor ’80 si a fost lansat, dupa cum ii spune si numele, de catre Microsoft. Bill Gates a participat activ la crearea sistemului de operare. Si da, Windows-ul, cel putin pana la Vista, isi merita pe deplin porecla de WinDOS 🙂


CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader