Mihai discuta liber

The thoughts of me

Poate ca filmul a pornit de la ideea ca nu numai Bruce Willis, Arnold sau Stallone pot sa revina cu filme dupa X ani (X fiind o necunoscuta :D), dar si la noi se poate. Poate nu stiti cine e comisarul Moldovan, e un caracter jucat de Sergiu Nicolaescu in anii ’60-’70, cu o audienta mai mare decat filmele de la Hollywood (pentru ca a ajuns in China comunista, ca multe din creatiile zonei controlate de rusi, dar hei, asta a fost chiar bun). “Oranj” a capitalizat repede momentul si a trantit un joc pe telefonul mobil, descarcabil contra cost :(. Mai multe despre film pe site-ul oficial. Deocamdata doar atat, site-ul nu are toate sectiunile puse la punct.

Related Posts:

Film , Noutati

3 Responses so far.

 1. Cristian says:

  Asa cum putin ma intereseaza pe mine de chestia asta, la fel de putin ii va interesa pe cei mai putin tineri ca mine. Probabil tu ai prins perioada in care se dadeau filmele lui si le-ai vazut(si eu le-am prins dar nimeni din casa nu mai era interesat de ele, deci nimeni nu s-a uitat). Sincer, nu imi plac filmele romanesti absolut deloc, afara de ceva comedii bune dar vechi. In ultimul timp nu s-a facut nimic care sa-mi placa, doar filme in care se prezinta viata neagra a romanului, realitati dureroase, si flozofii sforaitoare.
  Daca vreau realitatea cruda nu am decat sa ma duc in piata cu 10 lei si sa incerc sa fac o mancare cu ei, sau sa ma internez o saptamana in spital si aflu povestile ingrozitoare de acolo.
  Astept si eu un film romanesc care sa imi prezinte o comedie buna, o poveste de dragoste cu un happy ending, o comedie romantica, de ce nu, care sa ma scoata din cotidian, si nu sa-mi aduca aminte de ce ma asteapta in afara casei mele. Sincer, sunt curios daca Raduleasca isi va scrie si termina acel scenariu, si tare as fi curios sa vad filmul ei cand si daca va fi.
  Nicolaescu is old school, si old school e bine sa mai existe, dar sa fie si ceva mai nou. Noutatea la el este ca o baga pe Loredana in film si alte starlete de astea. WOW. M-a dat pe spate. Ce-o sa fug eu la cinema s-o vad pe Loredana in film sau pe Lazariuc si cine mai e prin distributie.
  Vrem diversitate in industria cinematografica romaneasca(cel putin eu asta vreau) nu cantitate(greutate) a filozofiilor.
  Asa, ma uit la filme ucrainene, ruse si frantuzesti de-mi trece pofta de filme statice.

 2. Mihai says:

  Da-mi voie sa te combat putin, nu e film static, eu nu sunt atat de vechi, mi s-a parut o chestie interesanta ca Nicolaescu mai vrea sa faca un film cu comisarul Moldovan si ma intereseaza “de facto” toate filmele romanesti noi. Eu astept mai degraba filme de genul asta decat comedii romantice, sunt satul de productii “reumatice”, pana se va face o comedie cu adevarat buna va mai trece mult timp. Este un film de actiune care nu se incadreaza in “realitate cruda” sau “povesti ingrozitoare”. Si nici nu ai unde sa-l vezi in Galati, ca nu mai avem cinematografe. Sunt multe nume noi in film, multi nici nu sunt actori de meserie. Va fi ceva interesant.

 3. Cristian says:

  Pentru tine, da. Se va gasi pe net, stai linistit. Nu am zis ca e un film static, am vorbit la general despre filmele romanesti cand am spus asta caci nu multe filme sunt de actiune la noi, majoritatea drame sforaitoare. Nu incurajez ideea de comedii proaste si ieftine, incurajez ideea de filme care sa-mi prezinte si o alta viata decat cea reala, filme care sa ma faca sa ma simt bine in timp ce ma uit la ele, si nu sa ma amarasca si mai tare,amintindu-mi de neneorocitul de trai in tara asta de rahat.
  Asta nu s-a inteles probabil din commentul meu. Si repet, nu multi se vor duce la film din tineret, cei nostalgici poate si cei care il plac pe Nicolaescu. Personal, cred ca a facut filme istorice de calitate. Actiunea ca gen cinematografic recunosc nu mi-a placut niciodata.
  Si in nici un caz nu am vrut sa spun ca esti vechi, batran, sau ce ai inteles tu. Am spus clar ca prin anii 90 se dadeau filmele sale cu cel comisar, dar ca la mine in casa nu se uita nimeni ca erau rasuflate.
  Comedii adevarate la noi nu se fac tocmai pentru ca nimeni nu face asa ceva. E mai usor sa faci un film despre comunism sau realitatea dupa blocurile gri. E mai simplu sa iei ceva din istorie sau realitate decat sa scrii niste glume bune.
  Comediile romanesti sunt cele vechi, cu actori gen Draga Olteanu, Vasile Birlic si multi altii.


CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader