Mihai discuta liber

The thoughts of me

Trebuie doar sa mergi la cinema. Trebuie sa mai ai si niste galagiosi langa tine si sa fie frig. A, si filmul trebuie sa fie taiat de vreo 3 ori. Si ai o experienta cinematografica incompleta. Si se mai intreaba marii producatori de ce a crescut pirateria sau de ce nu mai merge lumea la cinema.

Nu am mai fost la cinema de foarte mult timp. Daca nu ma insel, ultimul film pe care l-am vazut a fost “Matrix Revolutions”. La un moment dat existau cateva cinematografe in fiecare oras din tara. Orasele mai mari (cum e Galatiul) aveau chiar 6. Cineva mi-a spus ca existau cam 430 de cinematografe in toata tara, acum mai sunt poate 30 (fara cinematografele private sau cele din mall-uri). Cinematografele au decazut si din vina televiziunii prin cablu. Apoi a venit peste ele si raspandirea Internet-ului, dar si vremurile grele, care au adus din ce in ce mai putini oameni in salile de cinema. Nu cred ca a existat vreun plan, ci s-a mers pur si simplu asa, s-au constatat faptele si nu s-a luat nici o decizie. Lumea a incetat sa mai mearga la cinema, au inceput sa apara DVD-urile. Tendinta a fost de a avea “Home Cinema” sau “cinema la tine acasa” cum si-a facut reclama la un moment dat HBO. Insa oamenii au inceput sa redescopere cinematograful. Chiar si cei care mai descarca un film, doua, recomanda sa mergi la cinema sa te bucuri cu adevarat de un film. Nimic nu se compara cu senzatia pe care o ai atunci cand te uiti la un ecran mare, ai o punga de folricele in mana (optional) si te bucuri de film alaturi de alti entuziasti (preferabil). Experienta nu este mereu placuta (prostia se gaseste la tot pasul), dar cu siguranta este mai bine asa decat sa stai in casa in fata TV-ului sau a monitorului, care devine deja monoton si neinteresant. Cel putin asta e parerea mea (anul trecut am mers si la teatru de vreo 3 ori).

In Galati nu mai exista nici un cinematograf, se mai dau filme din cand in cand la cinematograful din Tiglina (unde acum este de fapt o discoteca). Saptamana trecuta am aflat ca acolo va rula Avatar; pentru ca nu il vazusem pana atunci, m-am hotarat sa merg acolo. Singura mea problema era sa se stranga macar 10 persoane, pentru ca am auzit ca nu vor rula filmul daca sunt mai putin de 10 persoane. A fost frig inauntru, desi nu venise valul de frig de acum (depe 6 martie, data cand scriu acest post). Am avut neplacerea sa avem in spate 2 persoane (care s-au deovedit a fi un tip si o tipa) care vorbeau extrem de tare si foarte prost, dar am avut unde sa ne mutam (multumesc companiei extrem de placut pe care mi-a oferit-o prietena mea :D). Am trecut peste aceste impedimente pentru ca vroiam sa ma bucur de film. Dar nu si nu! Cei care rulau filmul au avut proasta inspiratie (poate asa l-au primit, dar pe mine nu ma intereseaza asta) sa taie din film de vreo 3 ori. Nu stiu cat de importante au fost acele parti, dar voi afla cand voi vedea filmul intreg (sac). Am vrut initial sa il vad la Multiplex in Bucuresti sau la alt cinematograf mare, unde sa fie si 3D. Da, nici macar 3D nu a fost.

Concluzia: nu mai merg niciodata la cinema in Galati (poate doar daca magazinele care inca se construiesc vor avea un cinema adevarat, asa cum se lauda). Am fost destul de aproape in a cere 10% din banii pe bilet inapoi, proportional cu experienta avuta. Doar un mare EPIC FAIL!!!

Related Posts:

Film , Intamplari

One Response so far.

  1. Cristian says:

    Cred ca ai fost putin naiv crezand ca o sa pleci multumit de la cinema, uiti ca vorbim de Galati! Singurul cinema existent e VIP si probabil aceleasi masinarii le are de la prima proiectie.

    Oamenii cred ca din cauza experientelor de genul si a pretului piperat au renuntat la cinema si prefera home cinema si ce ai mai amintit. Dau o gramada de bani ca sa suport mitocaniile unora? Si nici de film nu ma bucur ca se intrerupe si etc? Romanul e prin natura sa mitocan, asta e. Alta data, vorba ta, te duci la Bucuresti, sau poate la euromall, cand s-o mai face si ala…


CommentLuv badge
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader