(am fost mai sceptic la inceput, dar m-a vrajit bine)
Nu prea cer sfatul atunci cand vreau sa ma uit la un serial. Auzisem de serial inainte, dar nu am cautat nici macar informatii despre el. La fel ca si cand am inceput sa ma uit la “Lie to me”, m-am aruncat pe primul episod si nu m-am oprit. Pur si simplu am stiut ca va fi foarte bun. Foarte putine seriale si filme mi-au ramas intiparite in minte. Fringe a avut o distributie excelenta, cu aparitii episodice ale lui Leonard Nimoy pe post de personaj ambivalent. Iti arunca tot felul de lovituri, pentru ca premiza lui pleaca din zilele noastre, nu se opreste nici macar ca sa te lase sa-ti tragi sufletul. Nu voi da prea multe spoilere, dar veti ajunge sa indragiti toate personajele. Singura lui problema, ca la toate serialele din zilele noastre, este ca lucrurile se precipita mereu spre sfarsitul unui sezon, ceea ce il face putin previzibil. Toti scenaristii si producatorii s-au obisnuit sa lase urmaritorii cu gura cascata, de parca daca serialul e bun, nu se vor mai uita la sezonul urmator. Imi pare bine ca nu a cazut in capcana Lost, prelungind la nesfarsit deznodamantul povestii, desi povestea din ultimul sezon (care este 5 – CINCI), e putin fortata si se afla abia in ultimul episod al seriei de ce s-a ajuns aici. Mi-a placut mult ca, in spatele fiecarui episod, s-a tesut o alta poveste, de cateva ori mai importanta decat ce se prezenta in episodul respectiv.
Diferenta dintre un serial bun si unul slab e data de povestea din spatele povestii, de actori buni si de o muzica buna. Fringe inseamna margine, bodura, daca se traduce mot-a-mot. Serialul se refera la “fringe science”, acel tip de stiinta care sfideaza posibilul si care ar putea fi incadrata la ciudatenii, in cel mai bun caz, sau la povestiri din popor, in cel mai rau caz.
Eu mai am o “problema”: la o persoana nu ma atrag lucrurile evidente, ci acele mici nimicuri pe care nu le observa ceilalti. Actrita care a jucat rolul Oliviei (Anna Charmichael Torv) are o tonalitate extraordinara a vocii, as putea sta zile intregi ascultand-o. Este, bineinteles, australianca, la fel ca Hugh Jackman si Mel Gibson. E nostim ca in primul video gasit pe Youtube, Conan O’Brien ii spune in primele secunde: “I love your accent”. Yeah, I do too.
Il recomand cu draga inima. It is THAT GOOD.
Poza e preluata de AICI.