Mihai discuta liber

The thoughts of me

(postarea stă de mult aici; e bine mai târziu decât niciodată)

Am citit azi o postare pe Internet de pe New York Times a unei jurnaliste care recomandă România pentru o vacanță în Europa. Doamna a spus că a ajuns să petreacă vacanța în România pentru că dorea să petreacă mai mult timp în natură decât ar fi făcut-o la Londra sau Madrid, pentru că a vrut ceva ieftin, a vrut să vadă locuri faine și ursul. Da, ursul. Nu a deranjat-o nici ploaia, nici că soțul a uitat permisul de conducere acasă și nici că ea a uitat portofelul pe o bancă în Berlin. Pentru mai multe detalii accesați articolul și citiți-l.

Postarea a pornit de la o idee mai veche. Sunt mulți care nu știu cum să mai vorbească de rău România. În contextul politic actual în care PSD își bate joc de oameni schimbând legile ca să nu intre parlamentarii lor în închisoare, s-ar putea vorbi de rău non-stop. Dacă ne-am vedea de lucrurile noastre la fel de mult pe cât ne susținem părerile, poate am avea mințile mai deschise și partide ca PSD nu ar mai ajunge la putere ca să dea ceasul înapoi cu 27 de ani. Poate pare puțin superficial în condițiile în care voi petrece concediul din nou în Grecia și nu în țară, dar ne-ar fi mai bine la toți dacă am gândi mai mult. Sunt încă uimit de faptul că după mult luni de la introducere oamenii tot mai trec pe roșu cu nepăsare de mașinile care vin cu viteză și nu au învățat să folosească semafoarele. Eu prefer să aștept decât să traversez pe trecerea de pietoni când e roșu. Sunt șofer în aceeași măsură în care sunt și pieton.

Mi-ar părea foarte rău dacă ar trebui să plec din țară din cauze politice. Acum sunt încă motivat să rămân în țară, dar pentru cât timp? Oamenii care trăiesc din turism sunt puțini, iar potențialul turistic este foarte puțin exploatat. Chiar și-n Galați s-ar putea pune la punct ceva. Avem Dunărea, avem încă destule clădiri vechi, oamenii s-ar opri aici dacă ar avea de ce. Am văzut de multe ori vase mari de croazieră trecând în drum spre mare sau Deltă, cel mai probabil. Am fost peste Dunăre de vreo 2 ori în ultima lună și malul Dunării arată ca plajele vechi și neatinse de om, înainte de a începe consumerismul ăsta de acum unde o vacanță la mare la noi costă mai mult decât una în Bulgaria sau Grecia. Așadar, gândiți mai mult și vizitați România cât mai puteți.

Fotografia e luată de pe Unsplash, aparține lui Dan Moldoveanu.

Related Posts:

Eveniment , Oameni , Recomandari

CommentLuv badge
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader


Mihai discuta liber