Mihai discuta liber

The thoughts of me

(despre o batrana)

batrana-care-astepta-n-pridvor63927

De cand m-am mutat in cartierul in care locuiesc acum, am observat multe lucruri, unele relativ normale, altele mai ciudate, altele pur si simplu normale. Un singur lucru a fost mai deosebit, o batrana pe care am observat-o mereu in scara blocului, imbracata in functie de sezon, mereu cu mainile incrucisate si analizand cu privirea ei slabita pe toti cei care trec prin fata blocului. Iarna trecuta a fost destul de urata pe alocuri, cred ca pot numara pe degetele de la o mana zilele in care ea nu era acolo, asteptand. In restul zilelor era mereu prezenta.

Am vrut de vreo cateva ori sa o intreb pe ea pe cine asteapta (sau poate pe altcineva), dar raspunsul l-am aflat saptamana asta, cand am vazut-o iar in scara blocului, doar ca de data asta nu mai astepta, ci intampina persoana pe care (presupun) ca o astepta in fiecare zi. Era vorba de un pusti de gimnaziu, nepotul ei (mai mult ca sigur). Tot timpul asta am crezut ca nu are pe cine sa astepte, sau mai rau, ca nu va veni nimeni. Am vazut multi oameni in situatii nefericite, cu o poveste care ma lasa cu gura cascata de cele mai multe ori.

Poza e preluata de pe http://www.comunitatefoto.ro/fotografii/fotografii-comunitate/batrana-care-astepta-n-pridvor63927/ sub licenta CC.

Related Posts:

Eveniment , Oameni

3 Responses so far.

  1. Filip Ghitoiu says:

    Saraci batrani, niciodata nu uita sa-si astepte nepotii!

  2. Bloguletz says:

    E bine daca nu ii uitam pe bunicii nostri

  3. Georgescu Marius says:

    Mai greu e atunci cand nu are cine sa te astepte.


CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader