Mihai discuta liber

The thoughts of me

Ce doare mai tare?

View Results

Loading ... Loading ...
http://www.youtube.com/watch?v=jS8IZcx7tJY

(minciuna are mereu picioare scurte)

Toata lumea minte, e imposibil sa spui mereu adevarul. Esti privit ca un ciudat sau ca un fraier. Mintim atunci cand spunem ca nu stim nimic de o petrecere surpriza, mintim cand spunem ca suntem bine, ca nu ne supara nimic. Cred ca suntem singurele animale de pe pamantul asta care mint (puteti sa ma combateti in comentarii).

Cand e vorba de ascunderea adevarului pentru o cauza nobila (gen petrecere surpriza), e in regula. Parintii ne mint cand spun ca nu stiu cine a adus cadourile de Craciun. Problema apare atunci cand suntem mintiti intentionat. Cei care fac asa ceva vor sa obtina un avantaj pe care nu l-ar avea altfel, vor sa modeleze lumea ca sa le fie lor bine si vor sa ascunda ceva.

Mai e si categoria acelor vorbe pe care nu le poti incadra la minciuni, pentru ca ele contin si o parte de adevar. E mai greu sa spui ca e o minciuna si e mult mai rau sa afli ca ce ti s-a spus nu e in totalitate adevarul. Cei care fac fie nu isi dau seama (o fac neintentionat), fie se cred maestri in arta inselaciunii. Acum vreau sa vorbesc despre cei care intra in prima categorie.

Exista situatii cand nu spunem tot ce ne trece prin cap legat de o anumita situatie. Eu am fost in multe situatii de genul asta cand nu am pus totul pe hartie, fie pentru ca m-am temut de rezultat, fie pentru ca am considerat ca nu e important. Asta nu scuza faptul ca nu ai spus totul, dar poate oferi circumstante atenuante si nu trebuie in nici un caz sa duca la situatii in care cel care a fost prins cu jumatate de adevar trebuie considerat un mincinos patologic in care nu poti avea incredere. Un mincinos nu-si va cere scuze cu adevarat niciodata si o va face din nou cu prima ocazie. Poate nu s-a gandit sa-ti spuna totul pentru ca a considerat ca nu e important. E un prost pentru ca a gandit asa si trebuie sa-si invete lectia. E o vorba “m-ai pacalit o data, vina e a ta; m-ai pacalit de doua ori, e vina mea”. Cel care a mintit stie ca nu va mai putea ascunde adevarul de acum incolo, pentru ca nu va mai fi crezut niciodata. O doza sanatoasa de neincredere te poate salva de la o dezamagire mare, dar te poate indeparta de cel la care tii. Totul tine de sentimentele tale negative, nu le lasa sa decida in locul tau. Nu gandi cand esti suparat, vei lua mereu cea mai proasta decizie. E dreptul tau sa fii circumspect, a gresi este omenesc. E important sa nu se repete.

Related Posts:

Intamplari , Oameni

CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader