Mihai discuta liber

The thoughts of me

(Da-ne noua azi smartphone-ul nostru cel de toate zilele si nu ne amagi, Emag)

Google Galaxy Nexus

Ieri am dat de o problema foarte ciudata. O colega de munca a comandat un Galaxy Nexus de la resigilate Emag, vroia un telefon nou, bun, la pret cat mai convenabil. A vrut un smartphone si sa poata sa-l cumpere in rate (de asta a ales si resigilatele de la Emag). Ieri a venit telefonul si prima chestie ciudata a fost ca nu avea lockscreen, desi era activat. Am incercat apoi cu tot felul de SIM-uri, insa nu erau recunoscute (nu se lega la reteaua GSM nici daca era reteaua setata manual, nici automat), telefonul se comporta la fel ca atunci cand nu avea SIM inserat. Am incercat resetarea (de vreo 3 ori), insa nu a rezolvat nimic. Incercand alte SIM-uri, am observat ca la unele se conecta la reteaua GSM (banuiam ca e o incompatibilitate cu SIM-uri vechi). Mai apoi am realizat ca SIM-urile respective aveau dezactivat PIN-ul (nu era cerut la pornirea telefonului). Atunci mi-am dat seama ca trebuie sa scriu cumva alta versiune de ROM. Cu ajutorul lui Erwin de la Mobilissimo.ro am gasit link-ul ASTA si astfel am scris 4.0.4 pe telefon. Versiunea initiala era 4.0.1 ICL23D (un build de pe la jumatatea lui septembrie), un build de development.

Nelamurirea mea este legata de Emag: cum a putut sa vanda un astfel de telefon? Pe site scria ca telefonul are doar pachetul desfacut, eu cred ca a stat undeva deschis, intr-un loc unde nu se punea mana pe el sau telefonul a fost trimis celor care au vrut sa faca review-uri. Oricum sunt ciudate telefoanele astea, reducerea ar fi trebuit sa fie si mai mare sau sa fie avertizat cumparatorul. Emag nu a castigat in nici un caz o bila alba, dar nici o bila neagra. Eu voi fi cu siguranta mult mai atent daca voi comanda asa ceva de la ei.

Imaginea a fost luata de pe Tehnopol.ro.

Edit 20 februarie 2013: mi s-a atras atentia asupra unui lucru. De cand am scris articolul, si-a mai cumparat un coleg un Galaxy Nexus de la Emag si dupa prima actualizare a avut aceeasi problema ca primul Galaxy Nexus. Deja am stiut cum sa rezolv problema, nu m-am mai chinuit la fel ca prima data. Ramane totusi intrebarea legata de produsele pe care Emag le vinde la resigilate, pentru ca sunt convins ca nu sunt toate 100% produse returnate de clienti. Articolul a venit si in urma incercarilor repetate de a rezolva o problema care nu ar fi trebuit sa existe. Cineva ar fi trebuit sa verifice acele telefoane, mai ales pentru ca nu mai sunt noi. Aveti grija ce cumparati si cand le cumparati.

Related Posts:

Android , IT , Site-uri , Telefon

4 Responses so far.

 1. pegas says:

  interesant.
  nice post

 2. Americanu' says:

  Eu am ales sa cumpar de la emag doar lucruri noi si momentan nu am avut nicio problema cu produsele lor.

 3. Florin says:

  eu am cumparat pana acum mai multe produse resigilate de la emag si nu am avut nicio problema cu ele. ca sa fiu mai exact: un laptop, un tv si o imprimanta multifunctionala. din punctul meu de vedere erau ca si noi. in total am economisit spre 10 milioane. tind sa cred ca ce ti s-a intamplat tie e un caz rar. de obicei, lumea nu scrie un articol pe blog cand a cumparat un resigilat de care a fost multumit 5 ani la rand, scrie atunci cand se intampla sa aiba vreo problema cu el. cred insa ca sunt mult mai multe cazuri fericite decat nefericite. 🙂

 4. Mihai says:

  @Florin: de cand am scris postul, si-a mai cumparat inca un telefon un resigilat de la Emag, tot un Galaxy Nexus. Telefoanele celor 2 colegi, ambele cumparate de la resigilate, au mers fara probleme pana acum, dupa ce eu le-am scris imagine curata de fabrica la amandoi. Si acum ei primesc actualizarile la noua versiune de Android la fel de repede ca toata lumea din Europa. Am ridicat doar un semn de intrebare, un utilizator normal ar fi trimis telefonul inapoi.


CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader