Mihai discuta liber

The thoughts of me

(Postul asta este unul cu o tenta negativa, daca vreti sa aveti o zi mai buna nu-l cititi)

Cabral scrie din nou frumos, asa cum ii sta bine unei persoane publice cu influenta. Poate ca el ar spune ca nu e asa, dar el poate influenta oamenii prin semnalarea unor probleme sau a unor situatii. Il citesc destul de multi oameni si mai scrie si frumos (am mai spus asta, dar merita sa fie mentionat). Azi m-a facut din nou sa-mi fie rusine ca nu am dat bani unui om aflat in situatia celor pe care ii descrie el. Cred ca fac parte din acei 95% din oameni care se lupta sa faca ceva cu viata lor. Nu am inca un apartament, nu am nici masina, daca vreau sa fac un credit trebuie sa dau cam 4000 de lei/luna pentru un apartament de 250000 de lei (in ideea ca au mai scazut preturile la apartamente). Nu cred ca ma lamentez, nu ma plang, dar citind postul lui mi s-a facut rusine ca am mai dat de astfel de situatii si nu am dat nici un ban pana acum, pe de o parte, si am simtit si indignare pentru ca exista oameni care au astfel de probleme si au sanse extrem de mici in a supravietui (cititi “a strange sumele necesare”). Masina s-ar putea considera un lux, dar apartamentul este necesar (mai trebuie si mobila?!?!). Daca as ajunge si eu in situatia lor, presupun ca as face acelasi lucru si eu. Ma gandesc ca nu stiu cati oameni ar fi sensibilizati sa ma ajute sau ca ar fi posibil sa nu strang toti banii.

Asadar, viata lui Laurentiu valoreaza 30000 euro pentru inca 2 luni. Viata Ralucai e nepretuita (nu se stie de cati bani e nevoie pentru a o salva). Viata Alexandrei valoreaza doar 20000 de euro (link-ul e adresa de email a colegei ei). Laura, care are 32 de ani si 2 copii, are nevoie de recuperare si nu se stie de cati bani are nevoie (o alta viata nepretuita). Elena din Botosani a facut cateva operatii in Franta (3 la numar) si acum nu se mai poate intoarce in tara (a ramasa fara bani pentru ca si tatal ei are probleme). Inima lui Vlad valoreaza inca 80000 de euro. Iustin, un profesor de muzica, trebuie sa mearga in Irlanda si are nevoie de 150000 de euro pentru calatorie. Pentru ca ministerul de resort nu face nimic, Catalin, un bolnav de leucemie in varsta de 17 ani, mai are nevoie de 115000 de euro pentru a se putea opera.

Cine spunea ca viata e nepretuita? Se pare ca e foarte usor sa pui pret pe viata cuiva.

Related Posts:

Intamplari , Oameni

One Response so far.

 1. whiz-kid says:

  De multe ori m-am intrebat care este, pana la urma, utilitatea unui blog. Inafara de comunicare, da, inafara de combaterea unei idei, inafara de tam-tam si scandal… care este totusi ideea definitorie care ar trebui sa transpire? Incercarea de a schimba, macar cu putin, lumea… poate?

  Ca poti sa ai trafic, poti sa ai cititori, poti sa ai comentarii… si chiar daca le ai pe toate, norocosule, ce-ai rezolvat? Te-ai scos de ceva bani, te-ai umplut de ceva faima, de ceva invidii si poate premii. Asa… si?

  foarte frumos scris…si cand te gandesti ca cei mai multi bloggeri asta urmaresc: trafic, comentarii, cat de mult le plac celorlalti posturile lor, unii se lauda cu “realizarile” lor, etc…sunt o sumedenie de motive.
  ..cam acum 6-7 ani mi-am dat seama ca singura care conteaza cu adevarat e sanatatea…fiind sanatos, poti merge mai departe, poti obtine tot ceea ce vrei si poti indura multe alte obstacole.
  – citind sfatul lui cabral, mi-am amintit ca motivul pt care am creat acum mult timp contul pe hi5 a fost pt a le arata altora ce inseamna Rosia Montana si pt a protesta.
  Acum nu mai e timp de blog..
  un mare PS: IMI PLAC POSTURILE TALE NONINFORMATICE…fie ele si triste..
  🙂


CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader