Mihai discuta liber

The thoughts of me

(viata noastra poate avea atat de multe variante, un functie de cat de multe alegeri avem – sau “ce face omul la 1 si jumatate noaptea”)

Walter explaining parallel universes

Am inceput sa ma uit la Fringe. Unul din personajele din serial a explicat o idee destul de interesanta. Exista multe variante de “noi”, fiecare luand alta decizie fata de cea pe care am luat-o noi. Daca ni s-a oferit ocazia sa mergem la o petrecere, poate un alt “eu” a luat decizia sa nu mearga. Suntem ceea ce suntem pentru ca am trecut prin toate acele situatii bune si rele. M-am gandit de multe ori ca nu as mai fi acum aici daca nu as fi luat deciziile din trecut, unele mai rele, altele mai bune. Am urat deciziile rele, care nu pareau rele pe moment. Am spus mereu ca nu vreau decat ca mintea pe care o am acum sa fie transferata, daca se poate, la Mihai-ul de acum X ani. Era modul meu de a spune ca nu-mi plac toate deciziile mele si ca acum nu mai sunt de acord cu ele.

Imi aduc aminte si de un alt serial, un episod mai degraba din “Star Trek – The Next Generation” (personajul se numeste Q). In primul episod in care apare, Q era extrem de mirat cum oamenii, fara sa stie ce se va intampla maine, au ajuns atat de departe (Q reprezenta o entitate atemporala care putea sa vada viitorul). Ar fi frumos daca am sti ce efecte ar avea fiecare alegere, pentru ca noi sa putem alege in cunostinta de cauza, dar nu ar mai fi la fel de distractiv. Sunt decizii pe care le-as lua usor diferit, dar as alege la fel in acele puncte importante din viata, chiar daca as sti ca nu va fi bine pana la capat. Nu m-ar deranja sa aflu care ar fi fost rezultatul daca as fi ales altfel, doar dupa ce am ales deja. Ar fi ca si cum m-as uita la un film. Toate acele decizii, bune si rele, m-au adus in punctul in care sunt azi.

Azi am mai citit ceva: “fericirea nu are cheie, dar nici nu este blocata”. Ea vine si in pachete mai mici, chiar daca se afla la mii de kilometri departare (momentan). De tine este vorba, my dear R.

Poza e preluata de AICI.

Related Posts:

Eveniment , Oameni , Seriale

CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader