Mihai discuta liber

The thoughts of me

Am evitat sa scriu posturi de genul “A murit Michael”. De cand a murit, am ales sa nu citesc nimic din ceea ce apare in ziare sau se spune la TV si la radio. Fiecare dintre noi a fost fan Michael la un moment dat. Am incercat si sa evit sa cad in latura cealalta, sa incep sa il laud. Inevitabil am petrecut o zi intreaga si am ascultat un radio care da numai melodii de-ale lui. Orice ai putea spune despre el, muzica a fost si ramane foarte buna.

Primele lucruri pe care mi le amintesc despre Michael sunt din almanahurile dinainte de ’89, nu mai stiu daca apareau in fiecare luna sau doar in fiecare an (tata spune ca apareau in fiecare luna). Atunci am citit despre Michael, Madonna, Modern Talking, Cindy Lauper. Cineva spunea in materialul special din Jurnalul National ca Michael a fost atat de bun incat a putut penetra Cortina de Fier. Muzica lui a fost atat de buna, as spune eu. Tot atunci imi aduc aminte ca am zarit pe la TV, pe o caseta video, videoclipul Thriller. Era ceva de inimaginat pentru mine la varsta de 8-9 ani. Acum am realizat ca a fost filmat in 1983, a fost cu mult inaintea vremurilor in care a fost scos. Am avut si eu posterul cu Michael si cu Hercule, din benzile desenate frantuzesti “Pif si Hercule”. Stiu ca inaintea primului concert de la Bucuresti un unchi a vrut sa mearga la concert, poate ma insel si a fost pe stadion. Era ceva de neconceput ca cel despre care citeam prin reviste si pe care il ascultam pe casete cumparate cu greu pe sub mana sa ajunga in Bucuresti.

Chiar si la noi, stirile despre el erau defaimatoare. Asa am ajuns sa cred o multime de chestii neadevarate despre el. Eram convins ca trebuie sa existe un sambure de adevar in toate procesele in care a fost acuzat. Eram convins ca si-a provocat singur depigmentarea. In articolul din Jurnalul National (cel cu cd-ul “Number Ones”) se scrie despre toate astea si felul in care presa l-a tratat de-a lungul timpului. Cand ascultam cu atentie versurile lui, imi dadeam seama despre ce vorbeste el si ca are motive sa se comporte asa cum a facut-0. Imi pare foarte rau ca nu a reusit sa isi gaseasca un pilon de stabilitate interiorul lui care sa-l ajute sa se mentina intr-o normalitate relativa. Imi este chiar ciuda ca nu am trait sa-l vad imbatranind, pentru ca sunt sigur ca mai avea destule de dat, la fel ca si Heath Ledger. Ar fi trebuit sa fie constient ca un star de calibrul lui nu supravietuieste decat daca are pentru ce sa traiasca. A dat gres cu casatoriile lui, nu a avut pe cineva langa el care sa-l sustina, pentru ca daca ar fi avut, acum mai era in viata. Poate ar fi trebuit sa fie mai nesimtit si sa il doara in cur de ceea ce se scrie despre el si sa le dovedeasca contrariul. M-am saturat sa aud ca ziarul CanCan e cel mai bine vandut ziar din Romania, la fel cum e cazul tabloidelor din strainatate. Oare suntem atat de limitati in gandire incat trebuie sa citim ce a mai facut sau cum s-a scarpinat starul X? Ma deranjeaza valul de fani Michael care s-au trezit ca il iubesc pe Michael, dar cu siguranta au crezut ziarele atunci cand s-a scris ca e pedofil. Inca mai sunt oameni care se leaga de prostiile publicate despre el in timp. Michael a murit. Lasati-l in pace.

Related Posts:

Eveniment , Muzica , Recomandari

3 Responses so far.

 1. Cristian Roman says:

  NOT YOU TOO!!!

  Sincer, m-am cam saturat pana peste cap de M is for Michael, Michael Day si alte chestii de genul pe la TV si Radio. A murit, s-a facut valva o sapt 2, gata, e de ajuns…

  Not you too…

 2. Mihai says:

  Not me too. Este si ultima data cand scriu. Oricum o sa auzim multe despre el mult timp. Si eu m-am saturat de valva facuta in jurul lui. Am citit cate ceva intr-un ziar si asta m-a determinat sa scriu. PUNCT.

 3. Goyety says:

  salut…sunt interesat de link exchange…daca vrei lasa un comm la mine pe blog ca sa te adaug si eu…ms


CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader