Mihai discuta liber

The thoughts of me

(postare inspirată dintr-un caz real, dar nu al meu)

abusive-neighbour-small

Nu e un secret faptul că atunci când stai la bloc ai numai avantaje. Spre exemplu, ai avantajul de a avea 4 vecini direcți care pot fi oameni foarte, foarte interesanți și cu care nu te plictisești. Cu cât sunt mai în vârstă, cu atât sunt mai interesanți.

Unul din vecinii ăștia e o femeie relativ în vârstă care are ca hobby-uri alimentarea în permanență cu apă a pisicilor, atunci când ele nu se așteaptă (o să-i spun femeii Vecinica). Fiind un om cu scaun la cap (LA PROPRIU), nu se lasă până nu le udă pe afurisitele astea de pisici. O face indiferent de vremea de afară pentru că e clar că problema e mare. Ce nu știe estă că udând pisicile ele se înmulțesc și mai tare. Dacă vedeți pe undeva multe pisici, să știți că prin zonă locuiește un suflet milos care le udă din când în când ca pe flori, pentru că csf, n-ai csf! Dacă nu le ajuți tu, nu le ajută nimeni și rămân săracele animale însetate.

Al doilea hobby este băgarea de seama. E un hobby destul de des întâlnit, dar ea l-a rafinat într-un mod ne-mai-întâlnit. Știți zicala aia “bate șaua să priceapă calul”? Ea bate în ușă când anumite persoane (pe care ea le îndrăgește nespus de mult) trec prin fața ușii ei. Ce e în neregulă cu asta? O fi nebună că bate în ușa persoanelor respective? Nu, ea bate din interior în propria ușă sau face zgomot suficient de mult astfel încât să se audă pe scară. E ca un “te-am ginit, fraere”, dar mai elegant, subtil așa, cât de cât.

Ce s-a gândit persoana asta vizată de atenția Vecinicii (o să-i spun Vecinul Normal)? S-a gândit să vadă cât de departe va merge Vecinica cu stalkereala asta stupidă. În una din zile, când Vecinul Normal a văzut-o pe Vecinică la geam, adăpând pisicile, s-a gândit că iar va bate în ușă Vecinica și se cam săturase de hazul ei. Vecinul Normal nu a mai urcat imediat, a rămas la un etaj mai jos, prefăcându-se că scrie ceva pe telefon, așteptând mișcarea Vecinicii. Vecinica s-a cam plictisit, a început să trântească ușa, să facă zgomot, pentru că așa se manifestă oamenii cu toate pisicile pe cap. Văzând că Vecinul Normal nu urcă, a coborât ea la parter, ca să verifice poșta. A tras săraca Vecinică de lacăt mai mai să-l rupă, să arate că ea are toate pisicile la cap. A tot așteptat ca Vecinul Normal să urce, dar afurisitul nu a vrut, scria mesaje de zor (sâc!). Vecinica s-a ținut bățoasă și nu a urcat nici ea, a ieșit afară în frig, poate Vecinul Normal urcă și Vecinica își poate relua programul normal. Vecinul Normal nu și nu, a vrut să vadă cât de mare e câmpia pe care zburdă Vecinica. Câmpia o fi fost mare, dar Vecinica a cam înghețat în hainele de casă și a urcat până la urmă la ea în apartament, spre uimirea Vecinului Normal care a spus că de acum încolo o va lăsa pe Vecinică să zburde nestingherită în Valhalla sau pe Câmpiile Elizee, unde i se va părea ei că sunt mai puține pisici. Să fie acesta sfârșitul?

Apropo, #spersacrapi, chiar #spersacrapi.

Poza e preluată de AICI.

Related Posts:

Amuzant , Intamplari , Oameni

CommentLuv badge
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader


Mihai discuta liber