Mihai discuta liber

The thoughts of me

(mi-am facut cadoul de Craciun mai devreme)

Batman-Arkham-Origins-PC-small

Sunt mare fan Batman. Am stat la un moment dat, cand eram mic, si m-am gandit care super-erou imi place. Am decis ca nu poate fi decat Batman. M-am bucurat mult cand a fost anuntat primul joc Batman din seria noua (Batman: Arkham Asylum), care a aratat foarte bine din punct de vedere grafic, a avut o poveste superba si un stil de joc foarte bine pus la punct. A fost asa bun pentru ca nu s-a bazat pe povestea filmului Batman – The Dark Knight.

Apoi a aparut Batman: Arkham City, care a fost si mai bun ca primul joc. Atunci am inceput sa cumpar jocurile. Da, cumpar jocuri, sunt un ciudat.

Lasasem inceput jocul Batman: Arkham City pe la inceputul anului, apoi am inceput sa citesc din ce in ce mai multe despre urmatorul joc, m-am reapucat de el acum vreo cateva saptamani si l-am terminat (in modul Story, fara toate micile misiuni). Nu sunt tipul de om care da pretul intreg pe un joc la lansare, nu am facut-o nici pentru Mortal Kombat pe PC (desi am cumparat jocul ceva mai tarziu pana la urma si pe PC – il am deja pe PS3), insa Batman: Arkham Origins este primul joc care are si multiplayer. L-am prins la o reducere (mai mica) de pret si l-am cumparat. Mi-a luat cam 18 ore sa termin povestea (am pierdut multe ore in anumite puncte ale povestii, cand nu ai voie sa faci mai multe de 2 greseli). Jocul m-a surprins placut cu un arsenal mai mare de miscari si lovituri pentru Batman, cu mult mai multi raufacatori, cu un HUD mult mai stilizat fata de primele jocuri (desi povestea lui Arkham Origins se petrece inainte de primul joc). Parca nu mai e atat de plictisitor sa te misti prin oras. Nu mai arata toate punctele dei interes pe harta, dar nici nu mai mergi ca nebunul dupa niste achievementuri. Parca au ascuns mai bine misiunile extra, daca tii neaparat sa le faci pe toate, mai castigi inca vreo 4-5 ore de joc.

Am incercat multiplayer-ul dupa vreo 10 minute de jucat povestea principala. Nu sunt (inca) prea multi oameni cu care sa joci. Modul cum sunt alesi cei cu care joci nu e bine pus la punct, se vede clar pe harta ca unii au lag (sar pe harta dintr-un loc in altul, nu merg normal, e mai greu sa ii ataci). Nu erau disponibile prea multe harti (unele se debocheaza jucand povestea principala, altele facand challenge-urile). Are destule moduri de joc in multiplayer, eu am jucat “Invisible predator”: un jucator e ales sa fie Batman (au am jucat pentru prima data ca Batman), restul sunt impartiti in 2 echipe (una a lui Bane, alta a lui Joker). Batman are datoria sa ii linisteasca pe raufacatori, iar ei se lupta intre ei pentru suprematie, ferindu-se de Batman in acelasi timp. Dupa vreo 10 minute am inceput sa inteleg modul de joc si sa ii dobor pe raufacatori. Nu e ca un shooter clasic, dar mie mi imi place cum au implementat gameplay-ul din singleplayer in multiplayer.

Se vinde si un “Season Pass”, cu care ai acces la 5 DLC-uri (care costa 19 euro pe Steam), insa marea majoritate sunt skin-uri. Cu jocul primit la cutie am primit DLC-ul cu Deathstroke, cele 2 harti pentru challenge-uri si 2 skin-uri. Nu voi cumpara “Season Pass” decat daca va fi la reducere masiva, nu dau banii pe skin-uri si nici pe cate 2-3 harti pentru challenge-uri. Consumatorii sunt prostiti de ceva timp cu DLC-uri care tin mai mult de grafica (si care costa prea mult). E si mai urat cand continutul acelor DLC-uri e deja pe disc sau in joc, iar tu cumperi doar deblocarea. Mai e si o mica problema cu bug-urile existente, atat in singleplayer, cat si in multiplayer. Baietii si fetele de la Warner Brothers Games lucreaza de zor si mai rezolva din bug-uri. Ii dau un 8 din 10, sunt de acord cu cei care spun ca Arkham City e cel mai bun joc din serie. Poate multiplayer-ul va fi mai bun in timp.

Related Posts:

Jocuri , Noutati , Recomandari

CommentLuv badge
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader


Mihai discuta liber