Mihai discuta liber

The thoughts of me

(nu e o surpriza ca Politia Romana nu-si face treaba si nu-si da interesul)

If you see the Police

La munca la mine sunt multi care nu isi aduc mancare de acasa, poate pentru ca nu au timp sa o prepare sau pentru ca nu vor sa o care cu ei (cum a fost cazul meu – acum trebuie sa invat sa-mi fac mancare, toate la timpul lor). Avem noroc pentru ca sediul firmei e in Centru, avem de unde alege. In cautarile noastre am dat si de cantina studentilor, unde facem o mica ilegalitate (nu suntem singurii care merg acolo sa manance). Mancarea e ieftina si uneori e chiar buna.

Zilele trecute unul din colegi a patit o chestie urata de tot. Si-a uitat acolo geanta cu toate actele si banii. Desi si-a dat seama relativ repede ca a uitat geanta, pana a ajuns din nou la cantina, geanta disparuse, normal. S-a dus la Politie si a descoperit ca la cantina exista un sistem de supraveghere, unde se vede cine i-a luat geanta, dar i s-a spus ca nu se vede atat de bine fata lui si nu se poate face nimic, evident. Asa se rezolva la noi cazurile de genul asta, nu exista nici cea mai mica implicare… Ai pierdut ceva sau s-a furat, asta e, e vina ta ca nu ai fost atent. Eu nu stiu ce treaba au politistii si de ce nu se implica, mai ales cand au cu ce sa lucreze. Chinuie-te, incearca sa dai de hot, pentru ca cel mai probabil nu e la prima abatere. Si chiar daca e, il poti speria ca sa nu mai faca asa ceva data viitoare.

Cazul asta imi aduce aminte de un altul, o cunostinta de la Bucuresti, care a fost amenintata de niste scandalagii pentru ca, in una din zile a intrat pe strada cu viteza prea mare si ar fi putut da peste copiii lor. I-au taiat cauciurile, au amenintat-o direct cu bataie, ca poate sa o pateasca si mai rau. Ea a chemat Politia care a dat neputiincioasa din umeri si a lasat-o sa se descurce singura. De ce ii mai platim, daca nu isi fac treaba in mod voit? Cazurile astea sunt simple si ar trebui sa exista o rezolvare. Unii politisti sunt extrem de fericiti sa-ti dea amenzi daca ai gresit, dar dau bir cu fugitii cand trebuie sa te protejeze… Trebuie sa faceti tot posibilul sa nu ajungeti la mana lor.

Poze e preluata de AICI.

Related Posts:

Eveniment , Intamplari

CommentLuv badge
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader


Mihai discuta liber