Mihai discuta liber

The thoughts of me

(da-ne noua azi piscotul nostru si nu ne duce pe noi prea mult in ispita; analiza literara pe postul Malditei)

Piscoturi

Pe multi dintre voi postul asta ii va lasa indiferenti. In el este vorba despre razboiul purtat online intre cei mici si cei mari. Online-ul a inceput sa conteze mai mult decat presa traditionala (scrisa si vorbita). Peste tot se fac concursuri pe Facebook, campanii pe Twitter, si-au dat seama ca e mult mai simplu si mai usor sa lucrezi online, cei spre care se indreapta reclamele au macar un PC sau un smartphone. Aici intervine modul cum sunt cheltuite sau impartite sumele din online. Unii o fac cu cap, altii fara coada.

Influenta din online este impartita intre cativa bloggeri mari, care au adunat in spate un numar mare de sustinatori. Unii dintre ei si-au pierdut o caracteristica foarte importanta printre miile de posturi scrise. Respect oameni ca Nebuloasa, Piticu sau Maldita, pentru ca nu au uitat sa fie si oameni. Altii (ca “marele” Zoso), si-au pierdut calitatea de om printre fundurile muscate si cele pupate – el si-a cladit reputatia infierandu-i pe ceilalti. Nu pot fi de acord cu cineva care nu stie decat sa scuipe, sa vorbeasca urat si sa raspandeasca ura. Apoi intervin comentatorii.

In timp ce ei (cei mari) si-au cladit numele, au aparut o droaie de comentatori care sa fie mereu impotriva lor. Nu conteaza ca, desi poate parea ca postul este platit, ei fac un lucru bun acolo. “Iar a scris ala un post despre un produs? Huooo, piscotare!”. Nu mai fac separarea intre piscotareala adevarata si un post frumos despre un produs. Nu ii vad huduind toate reclamele de la radio, TV sau din ziare. O fac online pentru ca e usor sa dai cu parerea, in loc sa-ti folosesti mintea la ceva constructiv. Multi dintre ei sunt oameni capabili, cu carte, dar care nu vad decat piscoturi peste tot. Sunt si comentarii inteligente care nu se incadreaza in categoria asta, dar sunt din ce in ce mai putine. Astia sunt haterii.

Celor care imi poarta de grija ca am x vizitatori pe blog le spun doar atat: am exact atatia vizitatori pe cat vreau eu si in functie de cat de des scriu. Nu stiam ca trebuie sa ai x+1 vizitatori pentru ca parerea ta sa conteze.

Poza e preluata de AICI.

Edit: mi-am insusit critica si am pus link si catre el.

Related Posts:

Amuzant , Online

2 Responses so far.

  1. Domnisoara says:

    De ce către Zoso nu ai dat link? Da, înțeleg, el e exemplul negativ în această postare, dar dacă vorbești despre imparțialitate și a nu uita să fii om, ar fi trebuit ca în exemplificarea ta să dai link și către cei lăudați, și către cei crticați sau să nu dai deloc. Cititorul tău ar trebui să poată să-i acceseze pe cei din ambele categorii ilustrate de tine, pentru a face o comparație și a se convinge(da, îl poate căuta pe google, dar așa ar fi fost corect, mai ales că tu vorbești într-un fel sau altul despre corectitudine). De asemenea, e urât să critici un om pe furiș.
    Și nu, nu țin și nu am simpatie nici pentru nebuloasa sau maldita(care tot pișcotărițe sunt, oricum ai da-o tu), nici pentru zoso. Îmi sunt la fel de indiferenți, însă dacă te referi la etică și corectitudine, atunci practic-o tu însuți înainte!

  2. Mihai says:

    Ai dreptate. Nu il respect deloc pe Zoso. O sa pun link catre el, chiar daca mi se pare extrem de greu.


CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader