Mihai discuta liber

The thoughts of me

(uneori mai ies din casa si pentru altceva in afara de munca)

Zdob si Zdub

Nu ma duc des la concerte, in primul rand pentru ca sunt putine formatii pe care vreau sa le vad in direct si in al doilea rand pentru ca sunt si mai putine formatiile care merita sa fie vazute. In Galati exista un club (Zodiar) unde vin multe din formatiile care sunt mai putin comerciale. Zodiar devenise locul unde se strangeau cei care doreau sa asculte o muzica buna, fiind mai aproape de genul underground. Era un loc tipic de intalnire mai ales pentru rockeri. Spun “era” pentru ca, la un moment dat, Zodiar s-a inchis. In Zodiar veneau trupe ca Vita de Vie si altele de genul asta. La un moment dat, clubul s-a redeschis. Saptamana trecuta au venit moldovenii de la Alternosfera, saptamana asta am auzit ca vin cei de la Zdob si Zdub. Nu-i mai vazusem de mult, asa ca am spus ca nu pot sa ratez sa-i vad.

Sa incep cu Zodiar-ul. Un lucru bun este ca nu se intra la gramada, ci ordonat. Au si garderoba, totul a mers ca uns dupa ce am intrat. Partea mai nasoala a fost legata de caldura. S-a facut prea cald de la multimea de oameni care s-a strans in club. Dupa jumatate de ora eram ud leorca.

Baietii au venit pe la 1 fara 20 si au inceput mai intai cu melodii de pe albumul nou, care nu erau cunoscute prea bine de noi, pe care le-au alternat cu melodiile lor vechi, dar la fel de bune. Ce stiu cu siguranta este ca dupa jumatate de ora toata lumea sarea in sus la melodiile lor. M-am oprit dupa vreo 2 ore, cand efectiv nu mai puteam sta nici macar pe varfuri. Voce nu mai aveam de vreo ora. A fost atat de fain, incat m-as duce si azi la un concert de-al lor, daca ar fi prin zona.

Imi place foarte mult ca muzica lor pleaca de la folclor, am recunoscut in una din melodii o doina de mai toata frumusetea. Au stiut sa puna multimea pe foc, pentru ca noi suntem la fel de moldoveni ca si ei. Baietii au revenit de 2 ori, insa cred ca prima plecare a fost doar ca sa-si traga putin sufletul, pentru ca au raspuns in aceeasi masura in care noi saream pe acolo. Ma uitam cat de sus pot sa sara ei avand instrumentele de gat. Interactiunea lor cu noi a fost extraordinara. Au fost si foarte eleganti in a nu raspunde cand s-a strigat “Basarabia e Romania” pentru ca si ei stiu la fel de bine ca noi care e situatia si ca nu se va schimba.

A fost unul din acele momente pe care il voi tine minte pentru mult timp de acum incolo. Zdubilor, sa nu va schimbati!

Related Posts:

Eveniment , Intamplari , Muzica

CommentLuv badge
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader


Mihai discuta liber