Mihai discuta liber

The thoughts of me

(exista si alte metode de a atrage atentia; definitia pentru drama queen AICI)

To all the drama queens

Acum multi ani eram la faculta (da, nu e o greseala, asa imi place mie sa spun) si ma intalneam pe drum sau in statie de autobuz cu o tipa. Nu am dat prea multa importanta acestui lucru. Imi zambea ea, dar eu credeam mereu ca se uita in spatele meu. Nu am fost si nici nu sunt un “chick magnet”. In timp am aflat ca aveam vreo 2 prieteni comuni. Am schimbat poate 2 vorbe. Nu mai stiu cum am ajuns pe la ea o singura data (cred ca era vorba de imprumutat cursuri). In una din zile vine dupa mine, dupa ce am coborat din autobuz, si ma intreaba cat mai am de gand s-o ignor. Atunci mi-am dat seama ca eu treceam in fiecare zi prin fata blocului ei si ca ea a facut o mica pasiune nesanatoasa pentru mine. Am incercat sa o fac sa inteleaga ca nu ma intereseaza, avea o personalitate destul de stearsa, mereu sub papucul mamei. Nu era urata, era doar tipul de fata care nu ma atragea cu nimic. La un moment dat a inteles. Am vazut-o acum un an prin cartier cu un baiat dupa ea, presupun ca s-a maritat.

Revenind in zilele noastre, povestea se repeta. Nu stiu cum am eu norocul sa dau de domnisoare de-astea, poate ca le caut in mod subconstient. Am dat de inca o fata la fel ca prima data (s-o numim Ana). Am schimbat ceva mai multe cuvinte decat cu cea din prima parte a povestirii, dar la un moment dat mi-a atras atentia sa nu o mai pup in fund pe alta (in traducere: sa nu mai vorbesc cu alta – sa-i spunem Bianca). Pana in momentul ala, nu stiam ca Ana are o antipatie fata de Bianca si am fost prins la mijloc atunci cand Ana mi-a cerut sa nu mai vorbesc cu Bianca, pentru ca este o pupincurista si se baga aiurea in seama. Reactia Anei m-a lasat fara replica pentru ceva timp, nu am inteles ce a determinat-o sa reactioneze asa (nici acum nu sunt 100% sigur). I-am spus, printre altele, sa fie si ea mai activa, daca vrea sa fie bagata in seama. Ana mi-a spus ca ea nu face asta, o lasa pe Bianca sa se bage aiurea in seama. O acuza pe Bianca de faptul ca ii fura cuvintele si ideile si le foloseste pentru a vraji baietii. In momentul respectiv, nu le cunosteam bine pe nici una din ele. Nu puteam sa inteleg inversunarea Anei si nici ultimatumul ei: sa renunt la a mai vorbi cu Bianca daca mai vreau sa vorbesc cu ea.

Nu prea suport oamenii care prefera sa arunce cu injurii la adresa altora, in loc sa se puna pe ei in lumina favorabila. Greseala mea este ca i-am dat de inteles Biancai ca Ana mi-a spus ceva la adresa ei. Ana a aflat si s-a dezlantuit asupra mea. Am vrut mereu sa ma inteleg bine cu toata lumea si asta e singurul lucru care m-a facut sa o fac pe Ana sa inteleaga ca eu nu sunt asa cum ma vadea ea. Nu-mi place cand ma conditioneaza cineva in felul asta (nu mai vorbesc cu tine pana nu o ignori pe Bianca), nu mai suntem in clasa a cincea. Lasa-ma pe mine sa aleg, fa-ma sa inteleg de ce esti mai buna decat Bianca. La un moment dat a inceput sa fie mai activa, dar azi a pus capac. S-a referit la ea la persoana a treia si mi-a adus aminte ca ea (Ana) nu mai vorbeste cu mine pana nu rectific situatia (sa nu mai vorbesc cu Bianca). Asta e alt obicei care ma enerveaza, cand oamenii se refera la ei la persoana a treia doar ca sa sublinieze o falsa superioritate. Vorbeste omule direct, nu suntem intr-o piesa de teatru si nici intr-un film. Nu esti povestitorul propriei vieti si nici o celebritate. Ana are o parere asa de buna despre ea incat nu vede cat de diferita este de imaginea din capul ei. Poate o sa creasca, insa ma indoiesc. End of story.

Poza e luata de pe bunul 9GAG.

Related Posts:

Amuzant , Oameni

3 Responses so far.

 1. pinguuina says:

  Asta e alt obicei care ma enerveaza, cand oamenii se refera la ei la persoana a treia..

  kinda sad. look at my top secret page

 2. Mihai says:

  Nu-mi plac persoanele care vorbesc la persoana a treia cu o falsa superioritate, atat. Ma irita instant 🙂

 3. Cristian says:

  Drama drama drama. Parca e o telenovela cu fetele astea doua. Chiar asa,cum le gasesti?!

  In legatura cu aia care au nevoie de 1 leu ca nu sunt din oras si tre sa ajunga la spital, mi s-a intamplat si mie in fata la Hotel Galati sapt trecuta. Nu te-au gasit pe tine in mod special, ci locatia e anume aleasa. E modernul,romarta, hoteluri. Eu nu am dat. I’m cold that way…


CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader