Mihai discuta liber

The thoughts of me

(4,2 RON + 2,10 RON=aparat respirator)

1 leu nou

Azi dimineata m-am trezit si eu mai bine, pentru prima data dupa multe luni. Nu stiu de ce, dar eram plin de atata energie pozitiva incat nu-mi venea nici mie sa cred. Era cazul sa fie asa, zilele trecute am fost putin praf. Desi ziua a avut si parti mai slabe, a fost o zi buna per total. In timp ce asteptam maxi-taxi in statia din Centru, vine la mine un nene care mai intai ma intreaba daca pot vorbi. Insira o poveste din asta de genul ca el trebuie sa ajunga pana la 7 jumatate la Spitalul de Copii sa cumpere un aparat respirator, ca el are 4 lei si 20 de bani si sa-i dau eu inca 2 lei si 10 bani (care i-ar ajunge). Era oricum prea departe de Spitalul de Copii, un aparat respirator nu costa numai 6 lei… Nu cred ca mai e cazul sa spun ca nu l-am crezut. Colac peste pupaza, mai spunea si ca pot verifica daca da banii pe altceva (cum, nene, cum???).

Nu e prima data cand se intampla sa vina cineva la mine cu astfel de cereri (poate am eu o fata de om credul, chiar nu stiu). Ei se bazeaza pe aglomerarea informatiilor, pe care tu (cel cu care vorbeste) nu ai avea timp sa le procesezi. Nu sunt deloc diferiti de cei care iti vand lucruri la TV sau iti promit salvarea tuturor pacatelor. Sunt sigur ca unii le pica in plasa sau nu stau nici un minut sa le asculte elucubratiile. In cazul in care un om ar fi cu adevarat indreptatit sa ceara ajutor, nu sa cerseasca, nu prea ai cum sa-ti dai seama.

Cineva scria pe Twitter ca a dat niste bani unor straini pentru ca nu mai aveau bani romanesti. Noi am rafinat arta asta de a cere bani, nu ar trebui sa ne mire faptul ca in afara suntem asociati cu hotii si cersetorii (desi ma intristeaza mult sa spun asta). Oare ce spun cand primesc bani? “L-am facut si pe asta?” Pentru ca stiu cu siguranta ce-mi ureaza pentru ca nu le-am dat. Nu exclud nici situatia in care el cauta victime si are niste “prieteni” aproape care opereaza victima de bani.

Sursa imaginii: Wikipedia.

Related Posts:

Intamplari , Oameni

No Responses so far.


CommentLuv badge
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader


Mihai discuta liber