Mihai discuta liber

The thoughts of me

(o parte din post a fost scris anul trecut; ca surpriza, postul asta nu participa la nici un concurs)

Peste tot suntem asaltati cu pseudo-limba asta scrisa pe forumuri, prin comentarii, uneori apare si prin ziare. Astea sunt extrase de pe unul din forumurile pe care activez:

“bai mam cacat in palarie sa moara veta nu merge la arhivare cand baga doua parte da eroare :(”

“si mie imi da eruare la dezarhivare ce pot sa fac”

” de ce numi merge ?!?!? am amd athlon 1500 mhz 512 ram si ge force 4 ti wtf”

“nu mere :(” nu tu pere, nimic

“instalez joku ii pun crakul si imi zice ca nu am fakut controalele ce fak???? 🙁 :((”

“mda deci mare procarie nu merge nici macar instalat si cu vista cu sp1 asha ….nukeeed”

Intrebare: au inceput sa para si moduri pt acest joc? daca da dati-mi si mie cateva pt ps3 | Raspunsul meu: Ia de-aici!!!

Cred ca am avut gura pocita si i-am cobit pe astia mici care au dat BAC-ul anul asta. Ar putea sa adauge asta la lunga lista de cauzecare a dus la rezultatele dezastruoase de anul asta: ca au fost filmati, ca profesorii nu s-au ocupat de ei, ca materiile au fost prea stufoase… Pun pariu ca exista cineva care a dat vina pe etno-botanice. Nimeni nu pune punctul pe I. Eu impart vina asa: jumatate din vina e a halului in care a ajuns societatea in care traim si cealalta jumatate le apartine lor, elevilor. Indiferent cat de mult s-ar da peste cap profesorii, daca ei nu vor sa invete, nu o fac.

Daca rezultatele dezastruoase ar fi fost in Moldova, nu s-ar fi alarmat nimeni, si asa se spune ca moldovenii sunt prosti. Insa din fericire toata tara e in aceeasi oala. Uite ca Banatul nu mai e fruncea (fruntea, pentru cine nu stie ce inseamna). I-as imparti pe cei care au picat BAC-ul in 2 categorii: in prosti si in fuduli. Sunt constient ca unii au picat BAC-ul pentru ca nu au putut invata, iar altii pentru ca nu au invatat, insa ambele categorii sunt la fel de vinovate. Si cand eram eu la liceu ne plangeam de materii grele, ca vom da BAC-ul la 5 obiecte, ca fiecare profesor vrea sa stim de 10 la materia lui, insa exista o mare diferenta: noi aveam destul respect pentru profesori cat sa invatam, iar la unii profesori invatam de frica. Oricum materiile la care am invatat de drag mi-au ramas cele mai multe cunostinte. Si cand eram eu la liceu existau tentatii multe, insa generatia mea a fost crescuta altfel. Nici nu vreau sa ma gandesc la zilele cand copii astia vor ajunge politicieni sau oameni de afaceri. Rezultatele culese in acest an au fost sadite din timp cam de pe vremea cand terminam eu liceul (1996-1997) si s-a continuat insistent pe vremea cand erau la liceu prietenii mei care sunt cu 6-7 ani mai mici ca mine.

Am citit azi ca multi din elevii din judetul Timis nu fac pregatire, desi sunt multi profesori care se ofera. Nu cred ca toti viseaza sa devina mana de munca necalificata, asa cum scria cineva pe un alt blog. Tara are nevoie si de astfel de oameni, dar daca procentul ar reprezenta 60%, atunci avem o problema grava. Am intalnit acelasi fenomen la un student din anul 3 care face practica la o firma si a fost intrebat cum ar vrea sa fie angajat, cu norma intreaga sau la norma redusa. Raspunsul lui a fost “Dar pe mine nu ma intereseaza sa ma angajez!”. Du-te in Italia si Spania  sa faci munca necalificata ca sa castigi bine sau poate ca alege calea mai “usoara”… In momentul asta nu vad nici o solutie de iesire din situatia asta. Era o perioada cand spuneam ca m-as duce sa muncesc afara, dar ca as reveni mereu in tara, sa cheltui banii aici. Nimeni din tara nu merita asta si oricum banii s-ar duce la un supermarket sau la vreun mare magnat. Astia sunt cei 0,02 dolari ai mei.

Related Posts:

Eveniment , Intamplari , Oameni

CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader