Mihai discuta liber

The thoughts of me

(nu avem in vizor decat viitorul nostru)

10155120_731179326969321_1755828915194123436_n

S-au spus multe in ultimele saptamani inainte de alegeri. Unii oameni politici au reusit sa ne faca sa ne atacam intre noi doar pentru ca celalalt nu tine cu candidatul cu care tin eu. Am reusit sa ma tin departe de discutii inutile in contradictoriu pana in samabata dinainte de turul doi. Atunci am dat de aceeasi gandire pe care am vazut ca o promova Antena 3 si simpatizantii PSD-ului si ai lui Ponta. Oamenii gandesc cu frica sau voteaza impotriva unui candidat, doar pentru ca pare sau este sustinut de un om politic pe care il dispretuiesc, sau mai rau, il urasc. Tot samabata am scris pe contul personal de Facebook un post in care ma resemnam cu faptul ca Ponta va fi ales presedinte. In primul tur am votat cu Monica Macovei, mi-as fi dorit sa vad o femeie ca ea presedinte al Romaniei.

Am urmarit niste procente aruncate pe ecran (Ponta conducea in fata lui Iohannis). Spre seara, dupa inchiderea urnelor, lumea a explodat, procentele s-au schimbat si am ramas uimit. Nu imi venea sa cred ceea ce citeam si ceea ce vedeam. In maxim o ora a venit un mail din partea Hotnews.ro in care Ponta recunostea ca a fost invins. S-a spus ca diaspora l-a facut pe Iohannis presedinte. Nu este adevarat si nu incerc sa le minimizez importanta. Ceea ce au facut romanii din diaspora este uimitor, multi au stat si jumatate de zi la rand ca sa voteze (ministrul de externe a aprobat doar o parte din urnele de vot din strainatate, unele aflate chiar in zone in care nu traiesc romani – ca sa ne arunce cu praf in ochi). Diaspora a contat mult prin mesajul de simpatie pe care l-a trimis, ca se poate schimba ceva daca se doreste si DACA participa cat mai mult din cei care au puterea de decizie. Doar cu cele 350 de mii de voturi ale romanilor din diaspora, Iohannis nu ar fi devenit presedinte. A fost nevoie de toti. S-a spus ca Ardealul a reprezentat acele 10 procente care au iesit la vot in turul doi. Cred ca au fost multi romani care au iesit la vot doar in turul doi, nu numai ardeleni.

Acum vine partea cea mai importanta. Am mai fost martorul unei miscari similare in 1996, cand taranistii si liberalii au venit la putere, cand Constantinescu a fost ales presedinte. Noii veniti nu au stiut ce sa faca cu puterea care le-a fost incredintata si au esuat lamentabil. Nu cred ca se asteptau ca lumea sa ii voteze, dar nu au avut nici o scuza care sa justifice comportamentul lor ulterior. Au dovedit ca nu sunt mai buni ca cei din PSDR, pe care i-au inlocuit la conducerea tarii. Am fost foarte dezamagit de tot ce a urmat.

Pana duminica trecuta am votat mereu impotriva unui candidat, sunt convins ca toti romanii au votat impotriva, nu pentru cineva. Duminica am votat pentru Iohannis pentru ca m-am saturat de Ponta si ai lui, de circul mediatic facut de antenisti si de mizeria din presa. Nu inteleg cum poate exista posturi ca Antenele, care s-au transformat dintr-o televiziune impartiala si obiectiva in una care serveste interesele unui partid intr-un mod atat de murdar, incat nu si-ar rascumpara pacatele daca ar fi obiectivi 100 de ani de acum incolo. E si mai uimitor cati romani au cazut prada Antenelor, incet, incet. S-a spus ca generatia Facebook l-a invins pe Ponta. Uita ca exista foarte multi romani pe Twitter, ca mine, care au dus mai departe cuvantul lui Iohannis. Ponta a fost invins de generatia inteligenta online.

Nici nu stiu daca aceste randuri vor ajunge la urechile sau ochii noului presedinte. Eu am o urare personala pe care o spun celor care reprezinta ceva pentru mine si o voi adapta acum situatiei. Ii doresc domnului Iohannis sa faca romanii mai fericiti ca anul trecut, dar nu mai fericiti ca anul viitor. Nu vreau sa mai treaca inca vreo 15-20 de ani pana sa mai apara altcineva care ne va promite ca va aduce Romania pe calea cea buna. Ii doresc sa nu uite niciodata ca e roman si sa gandeasca mereu ca un roman simplu, nu ca un politician care e reprezentantul unui partid. Ii doresc sa ne faca sa fim mandri ca suntem romani, avem prea putine motive ca sa spunem asta. Ii doresc sa ii faca sa revina in tara pe romanii plecati afara sa munceasca pe salarii mici in locuri de munca de cacao (salarii care sunt mai mari ca in tara). Ii doresc sa ne puna in situatia in care puterile straine sa ne ingradeasca alegerilor pentru ca suntem prea puternici pentru ei si reprezentam o amenintare. Vreau sa putem decide singuri si sa nu fim doar o copie a celor care ne promit sustinerea (aici intram deja in alte probleme). Imi doresc sa recitesc acest text peste multi ani si sa zambesc cu placere, nu cu resemnare.

Semnat,

un alt roman ca dumneavoastra, domnule Iohannis

 

Poza e preluata de pe contul de Facebook al domnului Iohannis

Related Posts:

  • No Related Posts
Eveniment , Oameni , Online

CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader