Mihai discuta liber

The thoughts of me

Cred ca am vazut astfel de containere prima data prin Bucuresti acum multi ani. Am fost destul de curios sa ma apropii si sa citesc despre ce este vorba. Am fost bineinteles uimit sa vad ca inca romanii nu stiu la ce folosesc astfel de containere. Voi folosi textul oficial de pe site-ul EcoRom.

Colectarea selectiva a deseurilor este solutia la indemana tuturor si presupune depozitarea deseurilor in locuri special amenajate in vederea reciclarii. Conform HG 621/ 2006 ( completata si modificata prin 1872/2006 ) institutiile publice, asociatiile, fundatiile, persoanele fizice sunt obligate sa colecteze selectiv deseurile de ambalaje in containere diferite, inscriptionate in mod corespunzator si amplasate in locuri speciale accesibile cetatenilor.

Culorile, pentru identificarea containerelor si recipientelor destinate colectarii selective a deseurilor de ambalaje, conform ordinului 1121 din 5 ianuarie 2006 sunt:

Codurile de culori pentru reciclarea selectiva

Cele mai multe informatii se gasesc AICI. Din pacate, Galati-ul nu se regaseste pe harta colectarii selective. Nu voi mai copia informatiile, pentru ca mi se pare mai important sa-mi expun parerea si sa indemn si eu oamenii sa fie mai atenti cu natura noastra, pentru ca o luam ca pe ceva care ni se convine si nu o respectam. Sunt inca uimit ca inca mai vad oameni care arunca ambalajele pe jos, cand la cativa metri in spate gasesc un cos de gunoi. Sunt inca uimit ca mai gasesc pungi de gunoi care nu au reusit sa ajunga la container, pentru ca omul nu a catadicsit sa il duca pana acolo. Am umblat cam 1 saptamana cu niste ambalaje in buzunarul din spate de la blugi pentru ca nu am vrut sa arunc ambalajul pe jos si am uitat sa il arunc la cos acasa. Ma supara faptul ca le-ar mai lua inca 10 secunde sa se indrepte spre cosul de gunoi si sa arunce acolo deseurile si nu o fac. Asta tine de mentalitatea noastra si mai avem cale lunga pana acolo, insa daca nimeni nu face nimic, atunci nu avem dreptul sa ne plangem.

Nu particip la campanie pentru premii. Consider ca un cuvant in plus nu strica niciodata.

Related Posts:

  • No Related Posts
Intamplari , Oameni , Recomandari

3 Responses so far.

  1. Vaal says:

    Mi s-a intamplat (si nu doar o data) ca in momentul in care arunc ceva la cos sa nimeresc pe langa 🙂 Sa fi vazut reactia celor din jurul meu in momentul in care m-am aplecat sa iau gunoiul de pe jos, in plina strada si sa-l pun in cos! :)) Aveau pe fete o expresie de genul: “uite-o si pe proasta asta!” tipic, din pacate… ca veni vorba de reciclari, “nenea” Mihai, cand ma ajuti sa duc teancurile de hartii pastrate? 😛

  2. Mihai says:

    Cu prima ocazie 😛 Si eu fac la fel. De unde si pana unde nenea :D?

  3. Vaal says:

    de la Gresu :)) tu de unde credeai?:P


CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader