Mihai discuta liber

The thoughts of me

Am dat azi peste inca un film despre consum, despre cum se fac lucrurile.

De-abia astept sa vad ce au de spus cei care cred ca incalzirea globala e un mit. Suntem o societate consumerista care se bazeaza foarte mult pe cat detinem desi nu ne putem bucura pe deplin de ceea ce avem. Filmul are si traducere. Uitati-va la el si invatati ceva.

Related Posts:

 • No Related Posts
Eveniment , Oameni

9 Responses so far.

 1. Marius says:

  Chiar este ceva de invatat din acest film, o sa-l pun si eu pe blog, poate se mai gasesc oameni care sa citeasca si sa-l vizulizeze, si poate invata, numai distribuid astfel de materiale se poate schimba ceva.

 2. Vrexo says:

  “numai distribuid astfel de materiale se poate schimba ceva”

  Wrong – distribuÈ›ia e aproximativ egală cu zero. Când vine însoÈ›ită de luarea unor măsuri se schimbă situaÈ›ia.

 3. Mihai says:

  Dar atitudinea se poate lua doar stiind despre ce e vorba. Daca vrem sa supravietuim ca specie, va trebui sa stim despre ce e vorba.

 4. milisss2 says:

  Salutare …long time no see

  Filmuletul nu e despre inclazirea globala ci despre societatea americana bolnava, indoctrinata si dependenta de “shoping”.
  Sincer cred ca e mult mai complicata treaba cu acea incalzire globala.
  Si pentru ca e la moda acum, ca orice ai face incalzesti planeta (si daca traiesti in padure si vanezi animalele tot acelasi efect o sa il ai) au spus ….a da shopingul e cauza incalzirii globale.
  Voi chiar credeti asta ?

 5. Mihai says:

  Am facut referire la incalzirea globala pentru ca multi o considera un mit si ca acei oameni ar putea sa spuna ca filmul nu are baza reala si ca nu trebuie luat in seama. Filmele de genul asta nu reprezinta o moda, ci doar un mod de a trage un semnal de alarma. Daca avem o societate atat de buna, de ce mai exista razboaie si de ce nu suntem uniti? Poate ne-ar trebui o amenintare externa pentru a ne uni (ceva gen Watchmen).

 6. milisss2 says:

  http://www.descopera.ro/dnews/3734587-pamantul-se-afla-in-pragul-unei-noi-ere-glaciare

  Inca din anii 20, teoria omului de stiinta sarb a ramas in vigoare, el sustinand faptul ca modificarea orbitei Terrei, care are loc o data la 100.000 de ani, precum si schimbarea axei acesteia (eveniment ce se produce la aproximativ 41.000 de ani) influenteaza decisiv cantitatea de radiatii solare ce ajunge pe suprafata Pamantului, determinand ciclicitatea erelor glaciare.

  http://www.infocon.ro/stiri/2008/09/oamenii_de_tiin_prezic_a_nceperea_unei_ere_glaciare_a_n_urm_torii_10_ani-20080925-145.html

  O tendinţă dramatică de răcire se poate observa pe întreaga planetă în timp ce persoane precum Al Gore continuă să vorbească despre încălzirea globală, pentru ca să poată impune tot felul de taxe pentru emisiile de CO2, cu scopul de a încetini fenomenul de încălzire globală.

  Spre exemplu, în China au fost cele mai reci ierni din ultimii 100 de ani, iar America de Nord a avut parte de ninsori record şi Marea Britanie a atins un minim de temperatură în luna aprilie, când natura a început să revină la viaţă mult mai târziu decât de obicei şi au fost ninsori şi grindină aproape zilnic. Şi vara britanică a fost răcoroasă, temperaturile atingând cu greu 16 grade, iar uneori fiind de până la 9 grade în mijlocul zilei.

 7. milisss2 says:

  Pai faptul ca incalzirea globala ar fi provocata de oameni e un mit.
  Suntem indopati cu minciuni apocaliptice de massmedia, iar acest fenomen de incalzire este natural, ciclic si imposibil de oprit. Topirea calotelor glaciare nu va distruge planeta (desi exista un oarecare risc de inversare a polilor datorita distributiei diferite a maselor de apa). Polii au mai fost topiti, si in Siberia candva era cald.

 8. Mihai says:

  Da, exista perioade de incalzire extrema si perioade de glaciatiuni, dar distanta dintre ele ar trebui sa fie mult mai mare decat spui tu. Vrei sa spui ca absolut tot ce facem noi e bine, ca nu mai trebuie sa aruncam resturile la gunoi si ca ar trebui sa nu ne pese de speciile de animale disparute? Ca e bine ca folosim combustibili fosili, desi nu ne vor mai ajunge prea mult timp? Eu nu cred.

 9. milisss2 says:

  Nu am spus ca ce facem noi e bine, ci am spus ca incalzirea globala nu e provocata de oameni.
  Ca o sa ne trezim pe o planeta atat de murdara incat oamenilor le va fi greu sa traiasca pe ea … asta e o consecinta. Natura se reface Cernobail a demontrat asta cand in loc de acel desert nuclear a aparut o zona plina de vegetatie. Va razbate si in alte cazuri … intrebarea e ce pret va trebui sa platim noi oamenii pentru nesabuinta.
  In sfarsit, mitul cu CO2 vinovat de incalzirea planetei e o minciuna intretinuta la nivel mondial, cauza fiind fondurile imense alocate “reducerii” acestui gaz cu efect de sera. O alta cauza e dorinta tarilor dezvoltate de a impiedica pe cele in curs de dezvoltare sa se dezvolte si sa exporte materia bruta.

  P.S. Conform ciclicitatii glaciatiunilor ar trebui sa fim destul de aproape de inca o era glaciara.


CommentLuv badge

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

 Subscribe in a reader